Tonči Huljić oštro po hrvatskoj muzičkoj sceni: "Svi bi hteli da budu plaćeni kao zvezde iz Srbije"

- Zaista mislim da je muzika osrednja, jer je, s jedne strane kao sramota je slušati te narodnjake, pa ih onda niko ne pušta na radiju - rekao je poznati muzičar

  • 0
Tonci Huljic

Tonči Huljić Foto: ATA Images

Jedan od najpoznatijih hrvatskih muzičara Tonči Huljić je gostujući u emisiji "Puls Srbije" na Kurir televiziji govorio o svojim planovima za budućnost, a osuo paljbu po hrvatskoj muzičkoj sceni.

- Zaista mislim da je muzika osrednja, jer je, s jedne strane kao sramota je slušati te narodnjake, pa ih onda niko ne pušta na radiju, a još je veća sramota kao pisati, a svi to zapravo žele da slušaju i svi to žele da gledaju. I u tom nekom raskoraku, ti pevači koji pevaju ono što se vrti na radijima imaju politiku da se vrti nešto što ne polarizuje javnost, pa onda, u principu, vrtiš izvođače, pesme koje nisu bitne ili nisu ekstremno emotivne, dovodi do opšteg tupila i nezainteresovanosti da ti izvođači budu angažovani, ili da odrade samostalne koncerte ili bilo šta... tako da je to činjenica. Svi oni to jako dobro znaju i svi bi zapravo želeli da budu plaćeni onoliko koliko se plaćaju zvezde koje dolaze iz Srbije - rekao je Huljić.

Huljić, koji je naveo da se posvetio i pisanju klasične muzike, se osvrnuo i na situacija sa korona virusom.

- Plaši me ovo naglo popuštanje mera, mislim da će ponovo skočiti broj zaraženih. U Hrvatskoj kao da korone nema, i mislim da to nije dobro. Došlo je dosta turista, ima kontrole ali ne možete vi sprečiti druženje, ljudi su željni toga - naveo je muzičar.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA