7 najluđih momenata sa Arsenal festa: Od tata sa klincima na leđima, do plesa koji sledi nakon šutke

Koliko je samo porodica bilo sa decom - gotovo na svakom koraku mogli ste da vidite neko dete koje sedi na očevim leđima, uživajuži u prizoru svetlosti reflektora i magiji koncerta

  • 0
Arsenal fest 2021 Foto: Mateja Beljan

"Arsenal fest" probudio je i publiku i bendove, koji su nakon godinu i po dana košmarnog sna imali prilike da se sretnu na jednom velikom festivalu, prvom takvom nakon što je u Srbiju došla korona, koja je zaustavila normalan život.

Nije, stoga, čudno što je Knežev arsenal u Kragujevcu bio dupke pun, što je okupio i mlade i starije, a mnogi su, verovatno, imali prilike da se prvi put u životu susretnu sa velikom binom. Doslovno su tu bili i osnovci i klinci, srednjoškolci, nešto stariji posetioci koji su došli i iz drugih gradova, pa i oni u zrelim godinama koji su poskakivali uz (manje ili više) tvrđi zvuk koji je dopirao sa bine.

Svi zajedno na jednom mestu, raširenih ruku, u srcu Šumadije, pokazali su kako izgleda dobar provod.

Ovo su najzanimljiviji detalji koje su zabeležile naše kamere.

Najbolji očevi

Koliko je samo porodica bilo sa decom - gotovo na svakom koraku mogli ste da vidite neko dete koje sedi na očevim leđima, uživajuži u prizoru svetlosti reflektora i magiji koncerta.

Tu su bile i devojčice i dečaci, ali i oni koji su prerasli mogućnost da se nađu na tatinim leđima, ali su imali prilike da poskakuju u ritmu zajedno sa roditeljima. Bilo je pravih rokerskoh porodica, a susreli smo i jednu koja je samo zbog "Arsenala" došla iz Beograda.

Od šutke do plesa

Tvrđi zvuk "Brkova" i "Hladnog piva" naterao je mnoge pakere da otpočnu "šutku", guranje i bacanje u krugu koji se stvara u masi, dok se oni koji nisu zainteresovani za takvu vrstu zabave elegantno pomere sa strane. Iste one koji su bili u šutki, na sledećoj pesmi mogli ste da vidite u romantičnom plesu.

Bakljada na Bajagi

Baklje koje su se iznenada upalile na koncertu Bajage oduševile su publiku na glavnoj bini.

Publiku su Bajaga i instruktori toliko zagrejali, da su u jednom trenutku otpočeli da igraju formirajući vozić.

Bele konfete na "Čorbi"

Posebnu pažnju ove godine privukla je "Riblja čorba" - to je bio njihov prvi nastup bez basiste Miše Aleksića.

U jednom trenutku, pred sam kraj legendarne pesme "Anđele" sa obe strane bine poletelo je na hiljade konfeta, koje su na trenutak prekrile pogled na nebo, a publika ih je oduševljeno dočekala.

Srpski jezik sa bine na Ingviju

Ove godine na festivalu dominirali su domaći i eks-ju bendovi. Stoga je Ingvi Malmsten bio zapaženi izuzetak.

A onda se sa bine začulo:

- Dobro veče Srbijo, dobro veče Kragujevac! Hajde, idemo svi, ruke gore.

To su bile reči klavijaturiste, a mnogi nisu ni znali da binu sa jednim od najboljih svetskih gitarista deli čovek koji je iz Negotina.

Ovacije za Milicu

Trenutak slave, gromoglasni aplauz i skandiranje imena od strane hiljada ljudi koji gledaju samo u nju - doživela je jedna Milica koju je Mile Kekin iz "Hladnog piva" izveo na binu - da zapeva.

Bodrio ju je i grlio, a njen osmeh ulepšao je koncert hrvatskog pank benda.

Čirokane

Pankeri nisu "izumrli" - to je dokazala grupa koja se slučajno zajedno zatekla pred našom kamerom.

Pozirali su svi zajedno i upoznali su se, a devojke su samo pritrčavale da se sa njima slikaju.

Pa, i devojke mogu da imaju "grivu" - to je dokazala upravo jedna od njih koja je stala zajedno sa pripadnicima "jačeg" pola.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA