≫ 

Vrhunac turneje postao košmar: Kako je pre 48 godina grupa Led Zeppelin ostala bez 203.000 dolara

Pljačkaš nikada nije otkriven, a novac nikad pronađen

  • 0
Led Zeppelin

Led Zeppelin / Foto: Tanjug/AP

Led Zeppelin jedna je od najznačanijih grupa u istoriji rokenrola, a pored brojnih hitova koji su snimili, išli su i na veliki broj turneja širom sveta. Jedna od poznatijih je  ona iz 1973. godine, kada su Robert Plant, Džimi Pejdž i ostatak ekipe svirali na tlu Severne Amerike.

Turneja je bila više nego uspešna, trajala je skoro tri meseca, a svoj vrhunac doživela je na samom kraju. Naime, Led Zeppelin su svirali tri noći zaredom u njujorškom Medison Skver Gardenu i priredili spektakl za pamćenje.

Pogledajte kako je bilo:

Međutim, jedna stvar je pokvarila ugođaj članovima benda. Naime, 29. jula 1973. godine svota novca od 203.000 dolara u kešu, koja je pripadala grupi Led Zeppelin, je nestala. Pljačka se desila u njujorškoj hotelu "Drejk", a pare su se nalazile u sefu.

Tur-menadžer Led Zeppelina Ričard Kol je bio uhapšen i ispitivan zbog ovog slučaja, ali je kasnije pušten. Pljačkaš nikada nije pronađen, kao ni novac.

Članovi benda tužili su njujorški hotel u kojem su odseli zbog ukradenih 203.000 dolara.

Pogledajte još snimak sa koncerta grupe Led Zeppelin u njujorškom Medison Skver Gardenu 1973. godine:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA