Tom Morelo telefonom snimio novi album i kaver AC/DC hita: Pevaju Edi Veder i Brus Springstin

Još jednom pokazao da je najbolji

  • 0
Tom Morello, Bruce Springsteen, Eddie Vedder Veder, Springstin, Morelo / Foto-montaža: Profimedia, Tanjug/AP

Rage Against the Machine gitarista Tom Morelo objavio je obreadu AC/DC ultimativnog hita "Highway to Hell", na kojoj su sarađivali i Brus Springstin, i Edi Veder.

Pesma je svojevrsna najava Morelovog novog solo albuma "The Atlas Underground Fire", koji bi trebalo da bude objavljen 15. oktobra. Na LP-u će se moći da se poslušaju i njegove druge saradnje sa kolegama, uključujući i Krisa Stejpltona, Majka Posnera i Damijana Marlija.

- Naša verzija "Highway to Hell" je omaž AC/DC koji donosi ovu legendarnu pesmu u budućnost - rekao je Morelo, koji je često svirao ovu pesmu na turneji sa E Street bendom 2014.

- Jednu od najboljih rok pesama svih vremena otpevala su dva najveća rok pevača svih vremena. A onda ja dodam svoj gitarski solo. Hvala vam i laku noć - dodao je on.

Zato što Morelo nije imao potpun pristup studiju zbog korona ograničenja, snimio je mnoge delove svojim telefonom, a sa svojim saradnicima radio na daljinu.

- Činilo se da je to užasna ideja, ali je dovela do određene slobode u kreativnosti, u smislu da nisam mogao da previše razmišljam o svakom detalju, već da se samo vodim svojim instinktom.

Album stiže nakon Morelovog LP-a iz 2018. godine, "The Atlas Underground", na kome se takođe pojavilo mnogo kolega.  "The Atlas Underground Fire" ponudiće drugačije iskustvo, rekao je gitarista.

- Sloboda koju sam osetio uranjajući u ovaj album bio je protivteža tami koju je donelo vreme pandemije. Veze i zajedništvo koje sam uspostavio bile su globalne. Od Brazila do Palestine i Engleske, širom Amerike. Bio je to melem za dnevni stres u kome sam pokušavao da svoje bake održim u životu, da svoju porodicu, deci u sebe sprečim da ne poludimo. I sve je snimljeno mojim telefonom - rekao je on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA