Muzička zvezda iz 80-ih bila je angažovana u radnoj akciji u Jugoslaviji: Znate ga po svetskom hitu

Sećate li se Gazeba?

  • 0
Gazebo Gazebo Printskrin: Youtube/Solo 80

Osamdesetih godina prošlog veka dominirao je "New wave"("Novi talas") pravac, a u ekspanziji je bio žanr poznatiji kao "Italo disco" ("Italo disko"). Jeda od njegovih najpoznatijih predstavnika je italijanski muzičar Paul Mazolini, poznatiji kao "Gazebo".

Ceo svet ga je zapamtio po hitu iz 1983. godine "I Like Chopin". Pesma je svima ušla u uši, a Gazebu je donela planetarnu popularnost.

Podsetimo se pesme "I Like Chopin":

Inače, ovaj muzičar je zajedno sa kompozitorom Pjerluiđijem Đombinijem zaslužan što je nastao još jedan "Italo disko" hit, a pitanju je pesma "Dolce Vita" muzičara Rajana Parisa.

Rajan Paris - "Dolce Vita":

Gazebo je često putovao po svetu, kako kada je postao muzička zvezda, tako i detinjstvu, budući da je njegov otac radio kao diplomata.

Svojevremeno je bio i u Jugoslaviji, a u intervjuu za italo-interviews.com ispričao je da bio angažovan i za potrebe radne akcije.

- Pa, moj otac je radio u italijanskom konzulatu u Zagrebu, a majka je hrvatskog porekla. Dolazio sam u Hrvatsku za vreme letnjih praznika, čak sam išao u "radnu akciju" za vreme Tita i radio i preznojavao se. (smeh) Mislim da je jedna od mojih prvih romantičnih afera bio s jednom lepom Hrvaticom na polju kukuruza. Sedamdesetih godina... - prisetio se Gazebo u intervjuu koji je dao 2004. godine.

Zanimljivo da je Gazebo sarađivao i sa grupom "Plavi orkestar".

- Pa, "Plavi Orkestar" je tada radio jako dobro i sreo sam ih jednog dana u kancelarijama Jugotona u Zagrebu. Jugoton je izdavao Univsion pa su me pitali da li bih pomogao momcima u pesmi. Uradio sam to. I uživao sam u tome - rekao je tada Gazebo, koji je imao samo reči hvale za Lošu i ostale članovi grupe "Plavi orkestar".

Pogledajte kako je Gazebo pre 3 godine u Moskvi otpevao pesmu "I Like Chopin":

(Telegraf.rs/izvor: italo-interviews.com/Željko Vujković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA