≫ 

Veliki hit Tine Tarner mogao je lako da bude pesma Dire Straits: Nofler ju je svesno prepustio

- Mark je rekao da ova numera nije za muškarce, nego ženska pesma - rekla je Tina svojevremeno u jednom intervjuu

  • 0
Mark Nofler i Tina Tarner Mark Nofler i Tina Tarner Foto: Profimedia/Rodolfo Sassano/Alamy /ROBERT VOS/AFP

Jedan od najvećih hitove legendarne Tine Tarner je "Private Dancer". Pesma govori o prostitutki ili striptizeti, koja sebe smatra "privatnom plesačicom", opisujući koliko se unutra oseća praznom.

"Private Dancer" bila je naslovna numera za istoimeni uspešan povratnički album Tine Tarner iz 1984. godine. Ovu vanvremensku pesmu je napisao čuveni muzičar Mark Nofler za svoj bend Dire Straits, ali je shvatio da nikako ne odgovara grupi.

Svesno ju je prepostio Tini Tarner, a legendarna pevačica je u jednom intervjuu iz 2004. godine opisala kako je reagovala kada je čula numeru:

- Mark je rekao da ova numera nije za muškarce, nego ženska pesma - rekla je Tina, ispričala da joj je Nofler otpevao stihove pesme:

- Rekla sam mu: "Mislim da si u pravu, to nije pesma za muškarce". Svidela mi se mnogo. Nisam bila sigurna da li je devojka prostitutka ili klasična privatna plesačica, ali sam mislila da ću to uzeti pesmu - rekla je Tarnerova, a piše songfacts.com.

Tina je tek nakon objavljivanja shvatila je numera o prostitutki.

- Mogu biti naivna u vezi sa nekim od ovih stvari. Uzela sam je jer je to bila neobična pesma. Nikada nisam otpevala takvu pesmu - navela je Tina Tarner u knjizi "Classic Albums".

Ono što zanimljivo jeste da su na ovoj numeri svirali članovi grupe Dire Straits, uključujući basistu Džona Ajzlija i bubnjara Terija Vilijamsa. Džef Bek je svirao solo gitaru, ali u ovoj pesmi nije svirao autor teksta Mark Nofler.

Poslušajte pesmu "Private Dancer":

Video: Bijonse i sedmogodišnju ćerku ubacila u Kralja lavova

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA