≫ 

Dino Dvornik je cenio EKV, ali je jednog poznatog domaćeg muzičara posebno obožavao

- Najsrećniji sam bio kada sam mu pustio svoje pesme, a on se pohvalno izrazio o njima - rekao je svojevremeno Dino Dvornik

  • 1
Dino Dvornik Dino Dvornik Foto: ATA Images

Na današnji dan rodio se jedan od najtalentovanijih muzičara bivše Jugoslavije Dino Dvornik (1964-2008). Od tako se pojavio na tadašnjoj jugoslovenskoj sceni, privukao je pažnju.

Kako je vreme odmicalo, njegova karijera i popularnost je rasla. Nema ko nije slušao pesme "Tebi pripadam", "Ti si mi u mislima", Jače, manijače", "Afrika" i druge.

Dino je dao veliki broj intervjua, a mi ćemo izdvojiti onaj koji je dao na samom početku karijere. Dvornik je u razgovoru ispričao koje domaće muzičare ceni.

- Od naših bendova cenim Ekaterinu Veliku, a moj ljubimac je pre svih Oliver Mandić. Najsrećniji sam bio kada sam mu pustio svoje pesme, a on se pohvalno izrazio o njima. Verovali ili ne, toliko mu se dopala numera "Tebi pripadam", da ju je pustio čak četrdeset puta zaredom - rekao je Dino Dvornik svojevremeno, a prenosi "Yugopapir".

Oliver Mandić Oliver Mandić Foto: ATA images

Dino je otkrio kako je to prezivati se Dvornik.

- Ne bih nikada bežao o svog identiteta i poznatog prezimena, a manje pokušavao da sakrijem, kao recimo, Boris Novković. Svestan sam da mnogi misle da sam do nekih uspeha došao preko svog oca (glumca Borisa Dvornika). Varaju se! Bilo mi je čak i mnogo teže, jer sam želeo da se dokažem u muzici, uprkos skepticima koji su tvrdili: "Njemu je lako, može da se folira, jer je sin Borisa Dvornika - rekao je Dino Dvornik.

Video: Ela Dvornik urnebesno skinula Jelenu Karleušu

(Telegraf.rs/izvor: Deana Pataković/Yugopapir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sexo

    20. avgust 2021 | 15:29

    Dobar je bio, velika je steta sto ga nema. Kao klinac je pravio hitove i klinci slusali a vidi sada ovo hala jala rasta, kao tvrda stolica su

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA