≫ 

10 činjenica o Čarliju Votsu, čuvenom bubnjaru Roling Stonsa: Jednom je tresnuo Džegera sa razlogom

Legendarni muzičar bio je veran jednoj ženi i svestrana ličnost

  • 1
Charlie Watts,  Čarli Vats Čarli Vots Foto: Tanjug/AP

Čarli Vots, legendarni bubnjar grupe Roling Stonsa, preminuo je u 81. godini, saopštio je portparol poznatog benda.

- Preminuo je mirno u bolnici u Londonu okružen članovima svoje porodice. Čarli je bio drag muž, otac i deda, a takođe je bio i član Roling Stonsa, jedan od najvećih bubnjara svoje generacije. Ljubazno tražimo da se u ovom teškom trenutku poštuje privatnost njegove porodice, članova benda i bliskih prijatelja - piše u izjavi za medije.

Čarli Vots je neko ko je definitivno obeležio jednu epohu rokenrola i svetske muzike. U čast čuvenog muzičara, evo i nekih činjenica iz njegovog života.

Bio je grafički dizajner pre nego što je postao član Roling Stonsa

Vots je radio kao grafički dizajner u Danskoj, a zatim u britanskoj marketinšloj agenciji "Charles, Hobson and Gray" pre nego što se pridružio Roling Stonsima. Svoje dizajnerske veštine koristio je kako bi pomogao u osmišljavanju setova za nekoliko turneja Stonsa.

Svirao je u grupi Blues Incorporated, koja je izbacila brojne rok legende

Vots je svoje muzičko umeće pokazao u grupi Blues Incorporated, koju je vodio uticajni muzičar Alekis Korner. Svirao je zajedno sa budućim basistom benda Cream Džekom Brusom. Kada je Čarli otišao iz benda, zamenio ga je budući bubnjar grupe Cream i još jedna rok legenda Džindžer Bejker.

Bio je veran jednoj ženi

Čarli Vots je bio u braku sa Širli En Šepard, s kojom se venčao 1964. godine, s kojom je dobio ćerku Serafinu. Dok su ostali članovi Stonsa "švrljali" okolo, legendarni bubnjar je ostao veran svojoj ženi.

Uvek je radio skicu svake sobe u kojoj je odseo

Legendarni bubnjar  je u jednom intervjuu rekao da ima običaj da skicira svaku hotelsku sobu u kojoj odseda. Vots nije dao razlog zašto to radi, ali se očigledno toga držao.

Bio je ljubitelj džeza

Vots je uvek ispoljavao svoju ljubav prema džez muzici, čak je i napisao ilustrovanu posvetu Čarliju Parkeru. Formirao je brojne džez, bugi-vugi i big band grupe, uključujući Rocket 88, Quintet Charlie Watts i Charlie Watts Tentet.

Charlie Watts,  Čarli Vats Čarli Vots Foto: Tanjug/AP

Kriza srednjih godina godina ga je naterala da se oda drogi i alkoholu

Čarli je vodio čist život, ali osamdesetih godina odao se drogi i alkoholu. Za to je okrivio krizu srednjih godina u koju je tada zapao.

Izabrao je novog basistu Stonsa nakon odlaska Bila Vajmana

Nakon što je Bil Vajman napustio grupu 1993. godine, bend je održao audicije za novog basistu. Mik Džeger i Kit Ričards su odluku prepustili VOtsu, koji je na kraju izabrao Derila Džonsa, koji je svirao sa muzičkim velikanima kao što su Majls Dejvis i Sting.

Charlie Watts,  Čarli Vats Čarli Vots, legendarni bubnjar Roling Stonsa Foto: Tanjug/AP

Čarli Vots i njegova supruga imali su farmu za uzgoj konja

Vots i njegova supruga Širli uzgajali su arapske konje u Devonšajeru u Engleskoj. Jedan od razloga zašto Vots nije bio oduševljen turnejama je taj što nije voleo da napušta farmu na duže vremenske periode.

Borio se sa rakom grla

U leto 2004. godine otkriveno je da se Vots bori sa rakom grla. Bubnjar, koji je prestao da puši kada je osamdesetih prestao da uzima drogu i alkohol, prošao je kroz tretman radioterapije i pobedio bolest.

Vots je jedanput udario Džegera u lice jer ga je Mik nazvao "njegovim bubnjarem"

Kit Ričards je rekao za magazin Esquire da je Mik Džeger jednom baš iznervirao Čarlija. Džeger je, nakon nekoliko pića u hotelu, nazvao Votsa i upitao: "Je li moj bubnjar tamo?" Vots, elegantno obučen, pokucao je na Džegerova vrata, rekao mu: "Nemoj me nikad nazivati svojim bubnjarom", i udario ga u lice.

Video: Poslednji snimak bubnjara Amadeus benda: Pevao je Kad me jednom ne bude

(Telegraf.rs/ultimateclassicrock.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boža zemunac

    25. avgust 2021 | 09:57

    Laka ti crna zemlja legendo i neka te anđeli čuvaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA