≫ 

Queen i Bouvi su stvorili "Under Pressure" pod dejstvom alkohola: Zamalo su zaboravili čuveni rif

Srećom, sve ispalo odlično

  • 1
Fredi Merkjuri, Dejvid Bouvi Fredi Merkjuri, Dejvid Bouvi Printskrin: YouTube/Maris Zaharovs, Tanjug/AP

Dejvid Bouvi (1947-2016) i članovi grupe Queen svojevremeno su zajedničkim snagama stvorili vanvremenski hit "Under Pressure", i to dok su bili pod dejstvom alkohola, a skoro su zaboravili čuveni rif numere.

Kako je nastala ova pesma, otkriveno je u novoj epizodi "Queen The Greatest"

došli su do svog legendarnog hita Under Pressure dok su bili pijani i skoro zaboravili čuveni riff numere. U arhivskim snimcima, bend je ispričao kako im se Bouvi pridružio Bovie u Montreu u Švajcarskoj, gde je bio studio grupe, te su pesmu smislili tokom pijanog snimanja, piše Daily Mail.

- Tamo su snimali i, Dejvid [Ričards, producent ploče) je znao da sam u gradu, nazvao me je i pitao da li bih došao, da li želim da dođem ​​i da vidim šta dešava. Pa sam došao i dogodile su se ove stvari, znate, odjednom pišete nešto zajedno i to je bilo potpuno spontano, sigurno nije bilo planirano. Bilo je to neobično - rekao je u ovom snimku Dejvid Bouvi.

Bubnjar grupe Queen Rodžer Tejlor otkrio je da je Bouvijeva ideja bila da bend sa njim napiše vlastitu pesmu.

- Pa, mislim da je bio proces takav što smo svi bili pijani, i u studiju, i samo smo se zabavljali svirajući sve vrste starih pesama. Sećam se nekoliko starih pesama grupe Cream, i šta god nam je palo na pamet, i mislim da je Dejvid rekao: "Slušaj, sačekaj malo, zašto ne napišemo neku svoju?" - rekao je Tejlor.

Gitarista grupe Queen Brajan Mejl rekao da je basista Džon Dikom smislio pesmu sa Rodžerom i dodao da je (Džon Dikon) zaboravio da ubaci čuveni rif nakon što su on i bubnjar benda (Rodžer Tejlor) otišli nešto da pojedu.

Srećom, Rodžer se na kraju setio ta je njegov kolega iz benda (Džon Dikon) uradio sa Brajanom Mejom. I rif je bio uvršten u git "Under Pressure"

Basista Brian Mai rekao je da je John Deacon smislio pesmu sa Rogerom i dodao da je zaboravio šta je smislio nakon što su otišli ​​da pojedu nešto za jelo.

Ostalo je istorija.

Dejvid Bouvi i Queen - "Under Pressure":

Video: Legendarni gitarista grupe Queen odsvirao himnu Liverpula You’ll Never Walk Alone

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kom

    31. avgust 2021 | 17:22

    Ko je tu ko, ko je basista, ko gitarista... ko je kome tu za šta... ništa mi nije jasno sad...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA