≫ 

ABBA se posle 40 godina vratila na scenu: U Stokholmu spektakl, poslušajte 2 nove pesme čuvene grupe

Članovi grupe ABBA najavili su novi album, koji izlazi 5. novembra, kao i hologramsku turneju, koja startuje naredne godine

  • 0
ABBA Članovi grupe ABBA nekada Foto: Tanjug/AP/Tsugufumi Matsumoto

Čekanju je došao kraj. ABBA se vratila na muzičku scenu posle 40 godina pauze. Kako je najavljeno, novi album čuvene grupe izaći će 5. novembra, a kako bi zagolicali maštu obožavateljima širom sveta, Agneta, Ani-Frid, Beni i Bjorn objavili su dve nove pesme koje nose nazive "I Still Have Faith In You" i "Don't Shut Me Down".

ABBA - "I Still Have Faith In You":

ABBA - "Don't Shut Me Down":

Koncert grupe ABBA, koji će izgledati tako što će na sceni svirati i pevati ABBAtari (hologrami Agnete, Ani-Frid, Benija i Bjorna iz mlađih dana) održaće se, kako piše "Daily Mail",  27. maja 2022. godine u ABBA Areni, specijalizovanoj vrhunskoj sali sa 3.000 mesta koja se nalazi u Olimpijskom parku kraljice Elizabete u Londonu.

Beni Anderson i Bjorn Ulveus govorili su nedavno o novoj muzici i hologramskoj turneji grupe ABBA.

- U Londonu smo da najavimo našu novu muziku, koja će biti izvedena odmah iza nas u novoizgrađenoj areni - rekao je Bjorn.

Takođe su otkrili šta ih je podstaklo da se nakon toliko godina ponovo okupe i objave novi album.

- Najpre su to bile dve pesme, zatim smo odlučili da će biti nekoliko drugih. Onda sam rekao, pa zašto ne napravimo celi album? - rekao je Beni i dodao:

- Da objavimo novi album nakon 40 godina, a da i dalje budemo najbolji prijatelji i uživamo u društvu jedni drugih, potpuna lojalnost, ko je to doživeo? Niko - rekao je Anderson.

Na najavljenom koncertu će se naći dve nove pesme grupe ABBA, "I Still Have Faith In You" i "Don't Shut Me Down", kao i numere sa njihovog nadolazećeg albuma.

Članovi benda su se dotakli i turneje.

- Predloženo nam je da možemo da idemo na turneju kao digitalni likovi, i otkrili smo da je to moguće - to je stara tehnologija. Ali verzija je bila tu da imamo naše digitalno ja - naveli su oni.

- Želeli smo da ovo uradimo pre nego što umremo! Jedini problem je što smo morali da obrijemo bradu - imam bradu 50 godina - da sve bude kako treba - rekao je Beni.

- Snimali smo pokrete u studiju u Stokholmu, stizali smo svaki dan pet nedelja. Obukli smo se u trikoe i bili prekriveni štljokicama, svuda po nama - rekao je Bjorn.

Inače, u Stokholmu je priređen pravi spektakl. Naime, u tamošnjem zabavnom parku "Grona Lund", publika je pratila predstavljanje novih pesama grupe ABBA, kao i najavljene hologramske turneje. Bilo je puno emocija, a obožavatelji su uživali što je njihov bend ponovo "u akciji".

Četvorka iz grupe ABBA je ranije rekla da se nikada neće ponovo okupiti uprkos velikoj svetskoj popularnosti. Podsetimo, ABBA je prodala više od 400 miliona albuma tokom 50 godina.

Kako je sve ovo izgledalo, pogledajte u emisiji koja je emitovana na ABBA-inom Jutjub kanalu:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA