≫ 

Dejv Grol reaktivirao svoju prvu grupu: Tu je svirao pre Nirvane

Vreme je za nove/stare poduhvate

  • 0
David Grohl, Dejv Grol Dejv Grol / Foto: Profimedia/Gonzales Photo/Jarle H. Moe / Avalon Editorial

Nekoliko godina pre nego što se pridružio Nirvani, Dejv Grol je svirao bubnjeve u hardkor bendu Scream iz Vašingtona. Ovih su dana pokrenuli kampanju kako bi snimili novi album.

Naslovljen kao ‘DC Special’, novi album grupe Scream biće i prvi album nakon albuma ‘Fumble’ kojega su objavili 1993. godine. Uz nadu da će pre novog zaključavanja krajem septremvea ući u slavni Inner Ear Studios u kojem su snimali Foo Fighters, Minor Threat i Fugazi, bend Scream traži od obožavatelja da pomognu u finansiranju projekta.

Kampanju će predstaviti 8. septembra, a nagrade uključuju gitaru Les Paul koja se koristila tokom snimanja, ribolov s bubnjarom Kentom Stejsom ili druženje s bendom u studiju tokom snimanja.

- Nikada nije bilo više razloga za vrištanje nego sada - rekao je gitarista i osnivač grupe Franc Stal.

Scream je prvotno nastao 1981, a Grol im se priključio na bubnjevima 1986. godine. Svirao je na dva albuma, 1988. ‘No More Censorship’ i ‘Fumble’, pre nego što se bend raspao, nakon čega se Grol pridružio Nirvani. Ipak, 2011. originalna postava Screama snimila je EP ‘Complete Control Sessions’ u Grohlovom Studiju 606, a on im se pridružio na pozornicama na raznim nastupima tokom godina, uključujući i nastup 1994. sa Zakom de la Roha, tadašnjim pevačem grupe Rage Against The Machine.

Govoreći u nedavnom intervjuu, Grol se prisetio svojih početaka sa grupom Scream, te ispričao:

- Sećam se da sam slušao njihov album, okrenuo ga i vidio da je njihova adresa blizu moje kuće – i tada sam poludio. Kao, ‘O moj Bože, jedan od najboljih hardkor bendova u DC-a udaljen je manje od pet kilometara od moje kuće! To me oduševilo.

(Telegraf.rs/Nacional.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA