≫ 

"Karmen" na beogradskoj Promenadi: Publika uživala u "Operi na vodi", evo ko je sve bio

Događaj je privukao i pažnju brojnih javnih ličnosti

  • 4
Opera na vodi Opera na vodiFoto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Muzičko-scenski spektakl "Opera na vodi" izveden je večeras u vidu opere "Karmen" francuskog kompozitora Žorža Bizea u režiji italijanskog reditelja Maria De Karla, u Beogradu na vodi u organizaciji "Hjuman distrikta", Belgrade Waterfronta i Narodnog pozorišta u Beogradu.

Orkestrom je dirigovao maestro Dejan Savić, a brojna publika je sa oduševljenjem ispratila priču o strasti, ljubavi i slobodi, koju su na scenu umešno doneli mecosopran Sanja Anastasia u ulozi Karmen, tenor Zoran Todorović u ulozi Don Hosea i bariton David Bižić kao toreador Eskamiljo.

Doživljaj je dodatno upotpunio nastup mladih, talentovanih i manje afirmisanih operskih umetnika u sporednim ulogama, a posebno se istakla mlada umetnica Mirjana Nedeljković u ulozi Mikaele.

Osim brojnih ljubitelja operskog stvaralaštva koji su nastup ispratili sa velikim interesovanjem, događaj je privukao i pažnju brojnih javnih ličnosti, poput premijerke Ane Brnabić, ministarke Zorane Mihajlović i kreatora Igora Todorovića.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Terza

    5. septembar 2021 | 05:05

    Ne razumem, jel' ima te korone ili nema? Večeras u Beogradu veliki koncerti na svakom ćošku, te opera, te Partibrejkersi, te Music Week... a svi govore o porastu obolelih?!

  • Cc

    5. septembar 2021 | 01:40

    Ko jos uziva u operi hajte molim vas

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA