≫ 

Plasido Domingo stigao u Beograd: Gost na koncertu na Tašmajdanu biće mu devojčica iz Paraćina

Uz slavnog španskog tenora na koncertu na Tašmajdanu, kojim će biti zatvoren Belef, nastupiće srpski sopran Marija Jelić

  • 2
Placido Domingo, Plasido Domingo Foto: Tanjug/AP

Jedan od najvećih tenora današnjice Plasido Domingo stigao je Večeras u Beograd.

Njega je u jednom od hotela u prestonici Srbije dočekao zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

"Dočekao sam večeras Plasida Dominga, najveću opersku zvezdu današnjice, koji je doputovao u Beograd. U ime Beograđanki i Beograđana poželeo sam mu dobrodošlicu u naš grad", napisao je Vesić na svojoj Fejsbuk stranici.

Domingo će u sredu, 8. septembra, održati koncert na Tašmajdanu.

"Plasido mi je otkrio tajnu ko će biti njegov poseban gost na koncertu. Pozvao je devojčicu Kristinu Vasić iz Paraćina, mladu saksofonistkinju da nastupi na njegovom koncertu u sredu. Ona je prošle godine bila finalistkinja evropskog takmičenja za mlade virtuoze koje je održano u Budimpešti. Domingo je Kristinu zapazio kao član žirija i usledio je poziv. Kristina je već nastupala sa njim na nekim koncertima, ali se o tome u Srbiji malo zna", dodao je.

Uz slavnog španskog tenora na koncertu na Tašmajdanu, kojim će biti zatvoren Belef, nastupiće srpski sopran Marija Jelić.

Video: Ana Brnabić sa partnerkom Milicom na izvođenju opere Karmen u Beogradu na vodi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tina

    5. septembar 2021 | 22:42

    Tako rade veliki svetski muzičari.U svakom gradu gde nastupaju podrže po jednu mladu osobu ne afirmisanu ali talentovanu i uvežbanu.Samo kod nas nadobudni muzičari (čast iuzecima) ne pristaju ili nemaju predgrupe ili mlade goste.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA