≫ 

Plasido Domingo oduševio publiku koncertom na Tašmajdanu

Repertoar večeri činilo je izvođenje operskih arija Ðuzepea Verdija, Ðakoma Pučinija i Pjetra Maskanjija

  • 0
Plasido Domingo Foto: Tanjug/Rade Prelić

Čuveni španski tenor Plasido Domingo nastupio je sinoć na Stadionu Tašmajdan i oduševio više hiljada fanova koji su do samog kraja sa velikim uživanjem pratili svaku notu njegovog glasa.

Repertoar večeri činilo je izvođenje operskih arija Ðuzepea Verdija, Ðakoma Pučinija i Pjetra Maskanjija.

Nakon kratkog uvodnog nastupa simfonijskog orkestra Radio televizije Srbije pod dirigentskom palicom bugarskog maestra Diana Čobanova, Domingova pojava na sceni krunisana je gromkim aplauzom, uz česte i mnogobrojne uzvike afirmacije iz publike.

Nastupi soprana Ane Piroci i Marije Jelić, što solo, što u duetu sa Domingom, bili su prepuni emocija, a publika je svaku od njih željno upijala.

Mladu saksofonistkinju iz Paraćina Kristinu Vasić, Domingo je lično izveo na scenu.

Virtuozni nastup male Kristine posebno je razgalio prisutne, a njena pojava na sceni ih veoma raznežila - najburniji aplauz pripao je upravo njoj.

Završnicu spektakla činio je valcer koji su zajedno zaplesali Domingo i Marija Jelić, nakon čega je ovo veoma prijatno i emotivno veče krunisano burnim ovacijama.

Ovaj spektakl privukao je pažnju i mnogih javnih ličnosti.

Među prisutnima bili su i ministarka kulture Maja Gojković, zamenik gradonačelnika Zoran Vesić, operska diva i mecosopran Jadranka Jovanović, ministarka Zorana Mihajlović, gradski sekretar za kulturu Ivan Karl, kao i upravnica Narodnog pozorišta u Beogradu Ivana Vujić Kominac i upravnica Opere Jasmina Trumbetaš Petrović.

Ovim koncertom zvanično je završen ovogodišnji Beogradski letnji festival (BELEF).

Inače, Plasido Domingo večerao je sa zamenikom gradonačelnika Beograda Goranom Vesićem.

- Imao sam tu čast i zadovoljstvo da sinoć posle koncerta priredim večeru za Plasida Dominga. Zahvalio sam maestru na divnom koncertu koji je priredio Beograđanima i pozvao ga da ponovo dođe u naš grad. Poklonio sam mu grafiku našeg grada sa izgledom iz srednjeg veka i svoju Knjigu o Beogradu.

Plasido Domingo mi je rekao da je iznenađen koliko se Beograd razvio od njegovog poslednjeg dolaska. Pričao mi je kako je daleke 1965. godine nastupao sa našom poznatom umetnicom Bredom Kalef. Otkrio mi je da prati tenis, fudbal i formulu 1. Pričao nam je kako je veliki navijač Novaka Đokovića i otkrio da najbolji teniser sveta lepo peva. Saznao sam da maestro navija za Fernarda Alonsa u formuli 1 i da ne propušta utakmice Real Madrida.

Na kraju večere, koja se završila oko 02.30 sati Plasido Domingo mi je rekao da ide “sada da gleda Novaka Đokovića”.

Čast mi je bilo u ime Beograđanki i Beograđana da provedem vreme sa najvećom operskom zvezdom našeg vremena. Nadam se da će brzo imati ponovo koncert u našem gradu.

Beograd ga čeka raširenih ruku!

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA