Prodati snimak intervjua i neobjavljena pesma Džona Lenona

Snimak na kaseti traje 33 minuta, na njemu Lenon govori o mirovnoj kampanji para, o svojoj frustraciji imidžom Bitlsa i o dužini kose.

  • 1
John Lenon, Džon Foto: Tanjug/AP

Snimak intervjua sa Džonom Lenonom i Joko Ono, uključujući i nikada objavljenu pesmu snimljenu tokom njihove posete Danskoj 1970. godine, prodati su u utorak na aukciji u Kopenhagenu za 58.300 dolara.

Kasetu sa pesmom "Radio Peace" snimila su 5. januara 1970. četvorica Danaca koji su radili intervjuu sa parom za školski časopis, piše Rojters, a prenosi Tanjug.

Snimak na kaseti traje 33 minuta, na njemu Lenon govori o mirovnoj kampanji para, o svojoj frustraciji imidžom Bitlsa i o dužini kose.

Na snimku Džon svira gitaru i peva "Give Peace a Chance" i "Radio Peace" dok igra oko božićne jelke sa Joko.

Par je doputovao u severnu Dansku krajem decembra 1969. godine i ostali su na izolovanoj farmi više od mesec dana.

Tinejdžeri su u intervjuu pitali Lenona i Ono kako im mogu pomoći u njihovoj potrazi za mirom u svetu na šta je Lenon rekao da "ako sami ne možete smisliti nikakvu ideju, imitirajte ono što mi radimo. Samo sedite i zapitajte se, šta možemo da uradimo lokalno?".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA