≫ 

Džiboni priznao da se srami nekih pesama koje je napisao, ali to nije ova: Izašao spot za "Lažne fotografije"

Jedan od najuspešnijih hrvatskih kantautora imao je finansijskih problema na početku karijere

  • 1
Zlatan Stipišić Džiboni, koncert Foto: Marko Todorović

Zlatan Stipišić Džiboni radi punom parom, a fanovima je "poklonio" spot za pesmu "Lažne fotografije", koja se nalazi na novom albuma "U po’ ure". I ovu numeru obožavatelji su ocenili kao perfektnu, međutim, čuveni kantautor je priznao da je imao poteškoća početkom devedesetih, te da se sramio nekih pesama koje je u karijeri napisao.

To je ispričao u razgovoru s moderatorom Ivanom Anićem na prošlonedeljnom "Pričiginu". Džiboni je naveo kako ga je početkom 90-ih godina finansijski izdržavala supruga Sanja Stipišić, prenosi Slobodna Dalmacija.

On je odlučio da piše pesme za pesmom, i to mahom za druge izvođače.

- Ja sam muškarac, Dalmatinac, ako me razumete šta hoću da kažem... Nisam mogao da pustim da ja ne platim neke račune... - rekao je Džiboni.

Pesme koje se ne stidi je "Zašto praviš slona od mene", koju je napisao za Dina Dvornika, i žao što je nije potpisao. Kako je objasnio, osjećao se da "izdaje svoje", budući da je tada negovao imidž "polu-heavi metalca".

Džiboni je naveo da su za njega Dino Dvornik i ostali kojima je pisao pesme bili "drugi univerzum" i da ih gledao kako se voze u skupocenim autobilima.

- Ja san se istovremeno mislio hoću li imati da platim još jednu kavu, ako neko naleti i sedne sa mnom... - rekao je Džiboni, a prenosi 24sata.hr.

Pogledajte spot za pesme "Lažne fotografije":

Video: Novak Đoković pevao na nastupu Džibonija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Voja

    30. septembar 2021 | 07:53

    Sve u duhu plagijata pa i naziv serije gde je nas humor i nssa realnost samo kopiramo i trujemo strasno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA