≫ 

Poslušajte pesmu "Zagledan", koji je Dragi Jelić iz Yu Grupe snimio za fondaciju Plan B

- Ova pesma je veoma posebna i potpuno drugačija od onoga što radim sa svojom Yu Grupom - izjavio je Dragi Jelić

  • 0
Dragi Jelić, Plan B Foto: Plan B Fondacija

Predstavljena je nova pesma PLAN B Fondacije "Zagledan" koju je otpevao čuveni Dragi Jelić, frontmen legendarnog rok sastava Yu Grupa:

- Ova pesma je veoma posebna i potpuno drugačija od onoga što radim sa svojom Yu Grupom. Bio je izazov otpevati pesmu koju je komponovao Zoran Konević na tekst Zvonimira Đukića Đuleta. Humana ideja PLANA B je jedinstvena na ovim prostorima! Verujem da će svojim delovanjem pomoći ugroženim kolegama. Ubeđen sam da će se kompanije i pojedinci odazvati pozivu i da će se priključiti misiji Fondacije. Svi pričamo o humanosti i dobročinstvu, a ovo je jedan od načina da te priče pretočimo u nešto konkretno - izjavio je Dragi Jelić.

Živimo u vremenu punom izazova. Globalna pandemija ne jenjava. Svet se nalazi ne samo u materijalnoj, već i u krizi saosećanja. Marginalizovane, ugrožene društvene grupe su sada u potpunosti skrajnute. Pojedine profesije obesmišljene, a mnogi su prepušteni sami sebi.

PLAN B Fondacija je upravo osnovana sa ciljem da svojim delovanjem pomogne jednoj od tih ugroženih grupa.

Gospodin Zoran Konević, osnivač Fondacije i sam muzičar, godinama unazad pomaže kolegama kojima je potrebna pomoć i koji su se našli u nerešivim situacijama. Tako je nastala inicijativa o pokretanju Fondacije koja bi u tim situacijama, prikupljenim sredstvima, pomagala profesionalnim rock’n’roll i pop muzičarima.

Važnost ovakve inicijative prepoznali su mnogi eminentni muzičari iz čitavog regiona: Zvonimir Đukić Đule, Dragi Jelić, Dejan Cukić, Maya Sar, Dado Topić, Alen Islamović, Goran Šepa Gale, Tamara Todevska, Vojislav Aralica, Zoran Konević, Vlatko Stefanovski, Dragan Jovanović Krle, Predrag Bata Jakovljević, Srboljub Radivojević Srba i mnogi drugi. Među njima je bio i Dragoljub Đuričić, koji nas je nažalost iznenada i prerano napustio tokom ove godine.

Već nakon prvih pozitivnih reakcija Fondaciji su se javili i drugi uvaženi muzičari poput Bajage i Mije Dimšić sa željom da svojim stvaralaštvom daju doprinos plemenitoj akciji. Sve veći interes pokazuju i kompanije, a gospodin Konević predviđa da će do kraja iduće godine Fondacija okupiti čak dvadeset respektabilnih partnera.

Još od "YU Rock Misije" (1985.) na ovim prostorima nije zabeleženo okupljanje toliko značajnih muzičara na jednom mestu, sa zajedničkim i humanim ciljem.

Poslušajte pesmu "Zagledan" koju izvodi Dragi Jelić:

Video: Predstavljen program Plan B fondacije za pomoć muzičarima i prikazan spot za pesmu Zrno čarolije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA