"Čovečanstvo se delimično oslanja na naučne procene, ili prekasno, kada problemi postanu očigledni"

- Čovečanstvo se delimično oslanja na naučne procene, ili nedovoljno, ili prekasno, kada problemi postanu očigledni - naveo je muzičar

  • 0
Rambo Amadeus Foto: ATA Images

Rambo Amadeus uradio je novu numeru u saradnji sa UNICEF organizacijom pod nazivom "You can count on science ( Osloni se na nauku)". O ovoj pesmi, ali i o nauci, govorio je čuveni muzičar u emisiji "Biljana za vas".

- Ideja za pesmu nastala je od trenutka kada smo u okviru aktivnosti u UNICEFU razumeli da se u današnjem društvu spektakla, društvenih mreža i trač portala nauka nedovoljno promoviše - rekao je Rambo Amadeus i dodaje:

- Nauka ima pravo da se promoviše na najmoderniji način, multimedijalno, da bi ideja o naučnom mišljenju i oslanjanju na naučne stavove došlo do adolescenata. Čovečanstvo se delimično oslanja na naučne procene, ili nedovoljno ili prekasno kada problemi postanu očigledni - naveo je muzičar i zaključio.

- Problem je što se nauka ne koristi za blagovremeno predviđanje i planiranje, već za ublažavanje posledica nesmotrenosti i lošeg planiranja i stihijskog razvoja - rekao je Rambo Amadeus.

Inače, muzičar će u "Kombank dvorani" održati koncert 26. decembra.

Pogledajte prilog:

Pogledajte spot za pesmu "Science":

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA