≫ 

Gitara na kojoj je Erik Klepton svirao 1970. godine prodata za ogromnu svotu

Međutim, gitara Erika Kleptona prodata je za "siću", ako se uporedi sa prošlogodišnjom aukcijom, gde je na prodaju bila gitata Kurta Kobejna

  • 1
Eric Clapton, Erik Klepton Foto: Profimedia/AFP

Gitara na kojoj je Erik Klepton svirao 1970. godine, na svom prvom koncertu, dok je bio deo grupe Derek and The Dominos, prodata je u na aukciji u Njujorku za 625.000 dolara, objavila je aukcijska kuća Julien's.

Akustična gitara Martin D-45 procenjena prvobitno na cifru između 300.000 do 500.000 dolara, pišu Hina i Index.hr.

Međutim, gitara Erika Kleptona prodata je za "siću", ako se uporedi sa prošlogodišnjom aukcijom, gde je na prodaju bila gitata Kurta Kobejna. Frontmen Nirvane je na njoj svirao na na koncertu "MTV Unplugged" 1993. godine.

2020. godine je gitara Kurta Kobejna prodata za cenu od 6 miliona dolara.

Gitare su i ranije dostizale veliku cenu na aukcijama. A ovo su sledeći primeri. Naime, gitara Gibson Explorer, koja je pripadala Edgeu iz grupe U2, a prodata je za 437.500 dolara, dok je gitara Fender Stratocaster, na kojoj je svirao gitarista i pevač Pink Floyda Dejvid Gilmor, prodata je za 200.000 dolara.

Video: Zlatni sat vredan čitavo bogatstvo koji je bio u vlasništvu ludog kralja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA