≫ 

Preminuo Robi Šekspir, bas gitarista rege dvojca "Slaj i Robi"

"Tužna sam i u šoku nakon što sam upravo primila vest da je moj prijatelj i brat, legendarni basista Robi Šekspir umro", rekla je ministarka kulture Jamajke Olivija Grejndž

  • 2
Robert Shakespeare Šekspir Foto: Profimedia/AFP/FABRICE COFFRINI

Robert "Robi" Šekspir, jamajčanski bas gitarista najpoznatiji kao deo rege dvojca "Slaj i Robi", preminuo je u sredu, saopštila je ministarka kulture Jamajke.

Muzičar je imao 68 godina.

Rođen kao Robert Voren Dejl Šekspir u Istočnom Kingstonu 1953. godine, Šekspir je bio inventivan basista koji je radio sa velikim imenima iz rege sveta, uključujući Boba Marlija, Pitera Toša i Gregorija Ajzaksa.

Ministarka kulture Jamajke Olivija Grejndž nazvala ga je jednim od velikih muzičara zemlje.

"Tužna sam i u šoku nakon što sam upravo primila vest da je moj prijatelj i brat, legendarni basista Robi Šekspir umro", navela je u ona u izjavi, ne precizirajući međutim uzrok smrti, ali dodajući da je "bolovao već neko vreme".

Nekoliko puta našao se na listi "najboljih basista", uključujući i listi časoposa "Roling Stoun" na kojoj je 50 najvećih basista svih vremena.

Video: Veliki broj političara, pevača, muzičara stigao na komemoraciju u Skupštinu grada

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Đorđe

    9. decembar 2021 | 16:41

    Majstor svog zanata, uz drugara Slaja, dubovi za sva vremena!

  • HP

    10. decembar 2021 | 18:49

    Sjajan muzičar, legenda koja je po rolling stone - u u 50 najboljih basista svih vremena. Najtalenovaniji đak Astona Bereta, prerano je otišao. Iza njega ostaje stotine pesama i projekata u kojima je učestvovao od reggae-a do Dilana, Simpli reda, Madone, Grejs Džons... Večna slava Robi i hvala!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA