≫ 

Bio je nesebičan, pomagao je siromašnima: Priče koje dokazuju da je Toma Zdravković bio veliki čovek

Iz te humane priče nastala je i jedna pesma

  • 4
Toma Zdravković Prinstkrin: Youtube

Toma Zdravković je tokom svog života pomagao siromašnim ljudima, što svedoče i priče koje kruže u medijima. O svemu ovome govorilo se pre 2016. godine u emisiji "Kvadratura kruga" na Radio-televiziji Srbije.

Priče koje svakako dokazuju da je Toma Zdravković bio veliki čovek

- Voleo je da pomaže siromašnima. Kada god je dolazio iz Beograda u Pečenjevce, voleo je da pomogne, pogotovo Romima, a mnoge pesme posvetio je njima. Svirao je svadbu i Skadarliji. U toku veselja je došla Romkinja koja je prodavala cveće - rekao je tada Miodrag Rakić, veliki poznavalac detalja iz života Tome Zdravkovića i dodao:

- Pitao ju je: "Ružo, kako si danas prošla?" Ona njemu kaže:"Tomo, slabo" I Toma iz džepa izvadi novac i njoj da. Kada se završila svadba, i kada su sa šefom orkestra izlazili iz restorana u Skadarliji, Toma kaže šefu orkestra: "Hej, stari. Daj mi koju kintu za taksi" To znači da je Toma poklonio sav novac (Romkinji) Ruži - rekao je Miodrag Rakić, a onda je otkrio još jednu zanimljivost.

- Još jedan detalj iz njegovog života. Imamo jednog dečka, Gradimir Tošić se zove, koji je jako siromašan. Kada god je Toma došao iz Beograda, on njega uhvati za ruku, odvede u Leskovac i obavezno mu kupi kaput, sako, cipele i obuče ga komplet. Takav je bio. Bio je nesebičan čovek - rekao Miodrag Rakić.

Inače, od jednog dečaka iz Osijeka, koji je prodavao igračke i na taj način izdržavao bolesnog oca, Toma je često kupovao igračke i molio druge da to čine. Tom dečaku je Toma posvetio pesmu "Mali dečače moj" , naveo je autor emisije Branko Stanković.

Pogledajte emisiju:

Video: Milan Marić o Tomi: Zanimalo me odakle ide ta autodestrukcija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    3. januar 2022 | 21:21

    Retki su takvi.

  • Дража

    3. januar 2022 | 22:00

    И онда такву величину дође да глуми овај полу глумац!!! Мада није ни он крив...

  • Љиљана

    4. januar 2022 | 02:51

    Тих правих истиних догађаја нема у филму.Саме измишљотине. Али је зато узето право име једног великана да би се напунили џепови и биоскопи. Многим људима је поштење и коректност постсла непозната именица. Жалосно.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA