Ne predaje se tako lako: Beba s Nirvaninog albuma opet tužila bend

Eldenova tužba je odbačena 3. januara, a Spenser je mogao da se žali na presudu, što je on i uradio

  • 4
Spencer Elden Nirvana Foto: Profimedia/Splash/John Chapple

Spenser Elden, muškarac koji je svojevremeno kao beda slikan nag za omot Nirvaninog albuma "Nevermind", opet je tužio bend za seksualno iskoriščavanje, nakon što je prvobitna njegova tužba odbačena.

Podsetimo, on je prvo tužio Nirvanu u avgustu 2021. godine, gde je tražio 150.000 dolara odštete od 15 optuženih, među kojima su preživeli nekadašnji članovi grupe Dejv Grol, Kris Novoselić, kao i naslednike pokojnog pevača Kurta Kobejna, te fografa Kirka Vedlija.

Pravni tim muškarca naveo je tada da ni Elden, ni njegovi staratelji nisu potpisali nikakvu izjavu gde se dopušta korišćenje Spenserove fotografije.

Prema američkim zakonima, žrtve seksualnog zlostavljanja dece mogu da tuže za naknadu štete i kamate svakoga ko ih proizvodi, distribuira ili poseduje, piše 24sata.hr.

Spencer Elden Nirvana Nevermind album cover Spenser Elden drži Nirvanin album na kojem se nalazi Foto: Profimedia/John Chapple/Splash

Eldenova tužba je odbačena 3. januara, a Spenser je mogao da se žali na presudu, što je on i uradio.

Podsetimo, ovaj muškarac, kada je imao 4 meseca, fotografisan je 1991. godine nag kako u bazenu poseže za novčanicom koja se nalazi na udici za pecanje.

Fotografija je postala jedna od najpoznatijih naslovnica svih vremena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milica

    16. januar 2022 | 13:24

    Treba prvo da tuži svoje roditelje što su dozvolili slikanje. Svi bi 'leba bez motike!

  • Milos Grzoni

    16. januar 2022 | 13:34

    Vidis da je decko gadan za medalju, hoce malo paznje, jos ako moze i para super! Na kraju kako je krenuo platice on njima za klevete 😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA