≫ 

Deep Purple snimili kaver hita Bitlsa "Help": Lenonu bi ova verzija više "legla"

Pesma se nalazi na “Shades of Deep Purple”

  • 0
Beatles, Deep Purple Foto: Profimedia Everett /Ian Dickson/Shutterstock Editorial

Džon Lenon nije bio zadovoljan Beatlesima i njihovim snimkom pesme “Help!”. Bio je previše veselog tona, prebrz i definitivno previše komercijalan. Lenon je smatrao da pesma govori o njegovoj patnji i da je trebalo da odražava fragmentirano stanje uma u kojem se nalazio. Godine 1970. predložio je da bi mogao ponovo da je snimi , bez sumnje oduševljen “tretmanom” koji je Deep Purple dao ovoj pesmi.

Na mnogo načina, njihov cover iz 1968. poštuje prvobitnu nameru bolje od Beatlesa. Džon Lord svira solo na orguljama, dok Riči Blekmor svira gitaru kao bubnjar koji vodi pogrebnu kočiju do pravog groblja. A tu je i Rod Evans, koji peva pesmu kao da priznaje mnogim ženama kojima je naneo nepravdu da ih je legao, pre nego što ode od njihovih vrata u budućnost u kojoj neće učestvovati.

Pesma se nalazi na “Shades of Deep Purple”, inače albumu natopljenom uticajem Procul Haruma. Nije na nama da kažemo da li je njihova verzija bolja od originala iz 1965. godine, ali možemo sa sigurnošću da tvrdimo da je mnogo bliža onome što je Lenon želeo. Ovako…

(Telegraf.rs/Headliner)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA