Hans Cimer je jedan od najpoznatijih filmskih kompozitora, a da li ste znali da je radio sa Čolom i Kovačem?

Aleksandra Kovač otkrila je zanimljive detalje

  • 1
Hans Zimmer, Kornelije Kovač, Zdravko Čolić Foto: Profimedia/Alamy/PA Images / Alamy, ATA Images, Aleksandar Kerekeš Keki

Hans Cimer važi za jednog od najpoznatijih svetskih filmskih kompozitora, koji je komponovao muziku za preko 150 filmova kao što su "Kralj lavova", "Tanka crvena linija", "Gladijator", "Poslednji samuraj", "Pirati sa Kariba" i triologija "Mračni vitez".

Ono što je zanimljivo jeste da je Hans na početku svoje karijere radio na albumu Zdravka Čolića. Zanimljive detalje otkrila je muzičarka Aleksandra Kovač na svom Instagram profilu.

- Moj otac Kornelije (Kovač) je 1983.godine producirao album Zdravka Čolića "Šta mi radiš" u Londonu. Bio im je potreban programer za sintisajzere. Neko je preporučio mladog aranžera i programera Hansa Cimera koji je bio na početku karijere. Danas je Hans Cimer najpoznatiji filmski kompozitor na svetu - napisala je Aleksandra Kovač, koja je objavila i zajedničju fotografiju Kornelija Kovača, Hansa Cimera i Zdravka Čolića iz studija.

Inače, album "Šta mi radiš" Zdravka Čolića, koji je svojevremeno objavio Jugoton, ima 11 pesama, a među njima se izdvojio vanvremenski hit "Stanica Podlugovi".

Zdravko Čolić - "Stanica Podlugovi":

Video: Kad Čola i Matić ukrste glasove: Zdravko Čolić pozvao Sašu na binu da zajedno otpevaju veliki hit

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA