Avicii dobija muzej u Stokholmu, 4 godine nakon smrti

Tim Bergling, poznat po hitovima Levels, Sunshine i Wake Me Up, ubio se u Omanu u aprilu 2018. s 28 godina

  • 0
avicii Printskrin: YT/BBC Three

Stokholm, koji je već svetska prestolnica baštine pop muzike s muzejom posvećenim ABBA-i, sada je na putu da postane omiljeno odredište fanova elektronske muzike zbog muzeja posvećenog švedskom DJ-u Aviciiju.

Gotovo četiri godine nakon smrti DJ superzvezde grad se priprema za otvaranje Avicii Experiencea 26. februara, interaktivnog muzeja posvećenog elektronskom superstaru, čije je pravo ime Tim Bergling. Izložba će sadržati fotografije, videozapise, memorabilije i dosad neobjavljenu muziku, te će se pokušati da siriča priču o tome kako je Avicii postao zvezda ove scene.

Kustosi kažu da će Avicii Experience pratiti Berglingov život "od povučenog muzičkog štrebera do proslavljene superzvezde, od njegove dečačke sobe, u kojoj je sve počelo, do studija u Los Angelesu, gde su nastali najveći hitovi".

Gradski političari su 2021. godine najavili da se radi na muzeju posvećenom Aviciiju. Otvara se i spomen-obeležje u luksuznoj četvrti Ostermalm, gde je Bergling rođen, odrastao i pohađao školu.

Tim Bergling, poznat po hitovima Levels, Sunshine i Wake Me Up, ubio se u Omanu u aprilu 2018. s 28 godina. Prestao je s nastupima uživo 2016, ali je nastavio da snima muziku i radi kao producent.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA