≫ 

Grupa Eva Braun održala koncert u Beogradu: Miks novih i starih hitova oduševio publiku

Kao gost pojavio se pop rok umetnik Dejan Cukić, a usledio je i bis kojim će se zaokružiti puna dva sata druženja

  • 0
Grupa Eva Braun Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Koncert pop rok sastava Eva Braun iz Bečeja održan je sinoć sa specijalnim gostima na Dan zaljubljenih u prepunoj sali “Amerikana” Doma omladine Beograda.

Prvi gosti poznatog sastava iz Vojvodine bili su momci iz rok benda Fjordovi iz Novog Bečeja, koji su dobili ulogu predgrupe i u bezmalo pola sata premijerno se predstavili beogradskoj publici kao zagrevanje za glavnu tačku.

Fjordovi sviraju sličan stil muzike i žanra kao Eva Braun, negde na raskrsnici puteva - pop rok, brit pop, power pop ili baroque pop, što je bila odlična uvertira za ono što sledi.

Pre izlaska zvezde večeri na binu, pušten je atraktivan spot najnovije pesme - singla “Ti si sve”, i prema ideji i konceptu, bend je onda lagano izašao na binu dok je video klip još uvek trajao.

Naravno, nisu svirku počeli ovom pesmom, već je izbor pao na romansu gde se na neki način zaljubljeno moli - “Okreni moj broj” na veliko oduševljenje publike, da bi momci ovog retro rok sastava odlučili da malo prošetaju kroz “Jagodna polja”.

Trenutna postava benda - Goran Vasović Vaske, Goran Obradović, Ljubomir Rajić, Zvonko Stojkov i Albert Shegerly, sprovela je na romantičan Dan Svetog Valentina svoje verne fanove od nekoliko stotina posetilaca kroz čitavu karijeru dugu tri decenije u vidu pet studijskih albuma - “Prisluškivanja” (1992), “Pop Music” (1995), “Heart Core” (1998), “Everest” (2001) i “Playback” (2011).

Pevaču i lideru benda Goranu Vasoviću sa bas gitarom jasno je koliko je ljubav pravi “Rikošet” - snažan singl van albuma, izašao nakon poslednjeg studijskog materijala - 2015. godine.

Posveta holivudskoj glumici - nekada kraljici romantičnih komedija - “Meg Ryan Blues” sledi i izaziva euforiju među gledaocima koji su sve vreme plesali uz zarazne ritmove i stihove simpatične numere. Inače su momci iz Bečeja inspirisani filmovima, te nije slučajno da im se prvi album baš zove “Prisluškivanja”, verovatno prema istoimenom filmu Frensisa Forda Kopole - “The Conversation” iz 1974. godine, gde je glavnu rolu odigrao legendarni Džin Hekman.

- Sada ide neverovatno stara pesma - reče frontmen Vaske i pruža auditorijumu numeru “Sva tvoja ćutanja” upravo sa navedenog debi albuma, na ovaj Dan Svetog Trifuna ili Valentina.

Usledio je jedan od najboljih i najvećih hitova grupe “Odvedi me iz ovog grada”, koji je rasplesao celu salu “Amerikana” koja je pevala sve vreme sa bendom, samo je velika šteta što glumac Sergej Trifunović nije bio uživo gost na ovoj pesmi, kao što je u originalu otpevao.

Ogroman hit “Sasvim običan dan” napravio je pravi potres u gotovo rasprodatoj sali, skoro kao vrhunac koncerta, i jedan od najjačih aduta uz “Odvedi me iz ovog grada”.

Kao gost pojavio se pop rok umetnik Dejan Cukić, a usledio je i bis kojim će se zaokružiti puna dva sata druženja.

bend

Video: Predstavljen program Plan B fondacije za pomoć muzičarima i prikazan spot za pesmu Zrno čarolije

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA