≫ 

Mini koncert Beti Đorđević: Sećanja na bogatu karijeru i povratak na Beogradsko proleće (Love&Live)

Pred veliki koncert u Kombank dvorani 19. februara, legenda muzike bila je gošća naše redakcije

  • 1

Jedna od legendi domaće muzičke scene, Beti Đorđević, održaće veliki koncert u Kombank dvorani 19. februara, s početkom u 20 časova, čime će obeležiti 50 godina karijere. Uvertiru pred ovaj spektakl, na kojem će gosti biti glumica Tanja Bošković, muzičar Jovan Maljoković, ansambl Stanislav Binički, u vidu mini koncerta, možete pogledati upravo na našem sajtu.

Naime, Beti Đorđević je bila gošća Telegrafovog projekta Love&Live, gde je otpevala svoj legendarni hit "Počnimo ljubav ispočetka", ali i brojne hitove koje možemo očekivati da čujemo ovog vikenda.

- To je koncert koji se dešava 19. februara u Kombank dvorani. Možda moj drugi po redu, ali ovaj je najvažniji. Verujte, jedva čekam i radujem se tom koncertu - rekla je Beti Đorđević.

Inače, koncert Beti Đorđević je uvod u poznati festival Beogradsko proleće, koje će biti održan u aprilu. Naravno, na njemu će biti i naša gošća.

- Prijatno sam iznenađena. Nisam se tome nadala. Zaboravila sam da sam snimila taj šlager ("Počnimo ljubav ispočetka") - rekla nam je Beti Đorđević.

Inače, Beti je upravo pesmu "Počnimo ljubav ispočetka" otpevala na Beogradskom proleću 1976. godine. Kada su došle osamdesete, stvari su se promenile.

- Osamdesetih su krenele neke druge muzike, neki drugi likovi, neke druge pesme. Ja tu nisam imala šta da tražim. Prosto, šlager je kao kompozicija skrajnut, nestao je. Isto tako i Beogradsko proleće. Mislim da je najlepša doba Beogradskom proleća bile su šestdesete godine. Već sedamdesetih, kada sam ja krenula, festivali su počeli da zamiru. Nije ih više bilo. Ne znam koji je razlog bio. Mislim da Beogradsko proleće nikada nije trebalo da nestane  - rekla je Beti Đorđević.

Tokom razgovorom sa Aleksandrom Jovanovićem, poznata pevačica se prisetila i početaka kada je sa svojim pokojnim suprugom Bobijem pevala po Zapadnoj Nemačkoj.

- Jedno fantastično, nezaboravno iskustvo. To su moji počeci. Pevala sam u Zapadnoj Nemačkoj, po američkim klubovima i ostalo mi je u božanstvenom sećanju. To je bilo doba soul muzike, gde se slušalo sve, od Arete Frenklin, Dion Vorvik, Dajane Vošington, Dajane Ros, Vilson Piket, Otis Reding, Džejms Braun, Ela Ficdžerald, sva ta velika imena... Morao si da pratiš top listu, da skidaš sve to. Imali smo problema, nije to kao danas, u ovo vreme tehnologije. U američkim klubovima su nas jako voleli. To su oficirski klubovi, gde je bilo puno tamnoputih ljudi, koji su fantastično reagovali na naše izvođenje - rekla je Beti.

Beti Đorđević Beti Đorđević Printskrin: Telegraf.rs

Pevačica se prisetila i trenutaka kada se povukla sa muzičke scene.

- Kada sam ja sa tom muzikom, sa jednim takvim opusom sedela kući i bila se oprostila od mikrofona i od pevanja, gledala sam na televizijama, nemojte da me pogrešno svhatite, ko se sve bavi muzikom... Šta mislite, kako sam ja reagovala? Kako je to meni padalo? Ne meni, nego i kolegama... - rekla je Beti.

Beti Đorđević imala je pre nekoliko godina priliku da sarađuje i sa Rambom Amadeusom. Naime, njih dvoje su zajedno takmičili na Beoviziji sa pesmom "Nema te".

- Šta reći o Rambu, da je jedan genijalac i da nas je spojilo to što volimo istu muziku. On je džezer do srži. Predivno jedno iskustvu. Rambo je divan i jedan veliki čovek i kada god imam neku dilemu, neki problem u smislu posla, ja njega zovem, pitam za savet, i naravno da uvek dobijem. Pre nego što smo snimili tu kompoziciju, on je meni rekao: "Beti, napraviću ja tebi jednu pesmu." I, stvarno, pozvao me je, snimili smo i sve to. I ja njega zovem i treba da uradimo spot za "Nema te". Pitam ga: "A šta bi sa tim (spotom)? Hoćemo li raditi?", a on odgovara: "Ja sam to poslao na Beoviziju". Tako sam ja tamo "zaulutala"... Ostali smo u kontaktu. Nedavno smo uradili čuvenu kompoziciju Arsena Dedića "O, mladosti" u mojoj nekoj izvedbi i njegovoj (Rambovoj) produkciji  - rekla je pevačica.

Beti Đorđević je imala tu čast da je sluša legendarna Ela Ficdžerald u hotelu "Jugoslavija" u Beogradu.

- To je bilo veličanstveno veče. Upoznala sam Elu. Kada sam je videla kako ulazi na vrata, mislila sam da neću moći ni da ustanem, jer ona je za mene Bog... Fantastično je bilo - rekla je Beti Đorđević, ustala i otpevala veliki hit Ele Ficdžerald u našem studiju.

Mini koncert Beti Đorđević u Telegrafovom studiju pogledajte na početku teksta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA