Od humanitarnog koncerta u čast Dragoljuba Ðuričića do klasike: Koji nas nastupi očekuju do kraja februara

Humanitarni koncert u čast legendarnog bubnjara Dragoljuba Ðuričića (1953-2021) biće održan od 19.30h na Velikoj sceni teatra Atelje 212

  • 3
Dragoljub Đuričić Foto: ATA Images

Poslednja nedelja februara meseca donosi četiri koncerta u Beogradu gde će dominirati klasična i rok muzika.

Zanimljivo je da su čak tri koncerta zakazana u istom danu za sutra uveče u samom centru prestonice, i to na neuobičajenim prostorima za koncerte - pozorište, muzej i kulturni centar.

Humanitarni koncert u čast legendarnog bubnjara Dragoljuba Ðuričića (1953-2021) biće održan od 19.30h na Velikoj sceni teatra Atelje 212.

Čovek sa najvećim osmehom na domaćoj muzičkoj sceni, koji je preminuo u martu 2021. od posledica korona virusa, dobiće svoje prvo “In Memoriam” veče kao sećanje na ovog neprežaljenog umetnika

Koncert organizuje izdavačka kuća “Lampshade Media” koja je okupila vrhunske rok muzičare da sviraju za Ðuričića: Dragoljubovi bubnjari i beogradska reprezentacija bubnjara, Vlatko Stefanovski i njegov sin Jan Stefanovski, YU grupa, Kerber, Nikola Čuturilo - Čutura, Dejan Cukić i Spori ritam bend, Ðurađ Ðuričić, Duda Bezuha, Aleksandar Lokner, Džoni Dunkić i Peđa Milanović. Program će režirati Milutin Petrović, a vodiće glumica Gorica Popović.

Želja svih koji vole velikog bubnjara jeste da se nastavi tradicija večeri koju je on stvorio i da mu se ubuduće svake godine koncertom odaju počast za velike zasluge i trag koji je ostavio u domaćoj muzici.

Koncert je humanitarnog karaktera, a sav prihod od ulaznica namenjen je Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj.

Koncert klasične muzike "Pablo Rosi i prijatelji" biće održan takođe sutra, u 18.30 časova u Velikoj sali Ruskog doma u Beogradu.

Pijanista iz Brazila Pablo Rosi, violinistkinja Dunja Kalamir i pijanistkinja Jovanka Višekruna Janković izvešće dela najpoznatijih svetskih kompozitora: Rahmanjinova, Čajkovskog, Prokofjeva, Vila Lobosa, Lista, Dvoržaka, Vagnera, Vijenjavskog.

Istorijski muzej Srbije i udruženje „UNICA ART” takođe istog dana od 19 časova priređuju koncert violončeliste Vuka Ovaskainena, desetom koncertu u okviru druge sezone ciklusa "Muzikom kroz muzej".

Na programu su svite za solo violončelo kompozitora Johana Sebastijana Baha: broj 1 u Ge duru, broj 2 u De molu, broj 3 u Ce duru i broj 6 u De duru.

Beogradska filharmonija sa šefom dirigentom Gabrijelom Felcom, priprema muzički spektakl u petak 25. februara u velikoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu.

Kompoziciju “Misa u ce-molu” Volfganga Amadeusa Mocarta orkestar izvodi zajedno sa vokalnim solistima celog sveta i Češkim filharmonijskim horom iz Brna.

Snažni soprani Akiho Cuđiji i Aleksandra Jangel, tenori Benjamin Glaubic i bas Lukas Zinger, nastupiće u petak veče na Kolarcu.

Uz Misu, na programu će biti i - “Pet komada op. 10” Antona Veberna, u kojima se kompozitor predstavlja kao muzički pesnik.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA