Irish Stew of Sindidun - Povratak na binu nakon 2 godine pauze

Bend Irish Stew of Sindidun nakon dve godine pauze konačno nastavlja sa koncertnim aktivnostima

  • 0
Irish Stew of Sindidun Foto: Bojan Stevanović

Povratnički koncert desiće se na mestu dobro poznatom beogradskoj publici, u Centru za kulturu "Božidarac", u subotu, 19. marta od 20h.

Nakon velikog koncerta u Amerikani Doma omladine Beograda krajem 2019.godine i turneje po gradovima širom Srbije kojom su obeležavali 15 godina karijere, pred sam put na festival u Nemačku zaustavila ih je pandemija.

-Uhvatili smo zalet i odsvirali nekoliko odličnih koncerata pre dve godine ali smo nesrećno zaustavljeni kao i mnoge kolege na sceni. Nismo želeli u međuvremenu da pokušavamo da se uklapamo u nešto što ni za nas ni za našu publiku nije normalno, zatvorili smo se u studio i radili na novim pesmama - kažu članovi benda i dodaju:

-Nadamo se da sad napokon postoje svi uslovi da nastavimo po starom i sviramo koncerte onako kako dolikuje.

Koncerti ovog sastava su već tradicionalno poznati po razigranoj atmosferi i nesvakidašnjoj razmeni energije između benda i publike. Od muzike koja tera na đuskanje do emotivnih balada, bend u svom autorskom opusu poseduje širok spektar muzičkih pravaca koje predstavlja kroz prizmu irske tradicionalne muzike i atipičnih instrumenata za rock’n’roll kao što su violina, frula i bendžo.

-Uželeli smo se energije koju delimo sa ljudima, to može jedino uživo. Uželeli smo se i svojih pesama koje toliko dugo nismo svirali da sad imamo utisak kao da su nove. Jedva čekamo da se popnemo na binu - poručuje Irish Stew.

Kao podrška će nastupiti bend Loch Whiskey, interesantan beogradski sastav koji svojim akustičnim pristupom predstavlja pravu poslasticu za sve ljubitelje tradicionalnog irskog folk repertoara.

Ulaznice su u pretprodaji u Felix Shopu (TC Sremska) i kafeu "Božidarac" po ceni od 500 dinara.

Pratite Irish Stew na sajtu irishstew.net, Youtube-u, Facebook-u, Instagramu i Twitteru.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA