Kit Ričards je ostavio pušenje pre dve godine, sada poručuje: "Imam više vazduha u plućima i glasu"

Poznati muzičar kreće na jubilarnu turneju benda "Rolling Stones"

  • 2
The Rolling Stones, Rolingstonsi, Keith Richards, Kit Ričards Foto: Tanjug/AP

Kit Ričards (78) je otkrio da se oseća bolje nego ikada nakon što je prestao da puši pre dve godine. Muzičar, koji se priprema za turneju povodom 60. godišnjice grupe The Rolling Stones, bio je pušač punih 55 godina, ali je prekinuo pre prošlogodišnje američke turneje.

Kit je sada ispričao kako se tokom proba za nastupe osećao kao da ima "više vazduha u plućima i glasu" nakon što je napustio nezdravu naviku.

- Nisam primetio stvari sve dok nisam počeo da vežbam za turneju prošle godine i kada sam počeo da radim, primetio sam da imam više vazduha u plućima i glasu - rekao je Kit Ričards za "Mirror".

Bend je juče najavio evropsku turneju od 14 datuma koja počinje u Madridu 1. juna - njihov prvi set nastupa od smrti bubnjara Čarlija Votsa prošlog avgusta, kada je imao 80 godina.

Kit je u prošlosti bio poznat i po divljim zabavama, opijanju i upotrebi droga, kao i po pušenju.

Kako navodi "Daily Mail", od upotrebe heroina je odustao 1978. godine, a od kokaina nakon nesreće 2006. godine, kada je pao sa drveta, zbog čega je bila potrebna operacija mozga i metalna ploča u lobanji.

- Sada sam odustao od svega – što je samo po sebi putovanje - rekao je svojevremeno Ričards.

The Rolling Stones, Rolingstonsi, Keith Richards, Kit Ričards Foto: Tanjug/AP

Ali takođe se našalio da je tajna njegove dugovečnosti bila da se prema svom telu ponaša kao prema "hramu" uzimajući samo "lekove visokog kvaliteta".

U njegovim memoarima, koji nosi naziv "Život", je naveo: "Kada sam uzimao drogu, bio sam potpuno uveren da je moje telo moj hram. Mogu da radim šta god hoću s tim i niko mi ne može reći da ili ne."

On je u svojim memoarima objasnio zašto misli da je preživeo dok su se mnogi njegovi vršnjaci predozirali i umrli u ranoj mladosti.

- Ne pripisujem svoj opstanak samo visokom kvalitetu lekova koje sam imao. Bio sam veoma pedantan oko toga koliko sam uzeo. Nikada ne bih stavio više da bih "naduvaniji" - naveo je Kit.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pobor

    15. mart 2022 | 16:06

    Kolko je tu proslo duvana, alkohola i opijata, dobro da moze uopste da dise😅

  • Dr

    15. mart 2022 | 16:10

    Prociscavaju krv jednom godisnje! Uvek sveza

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA