Violinista Jožef Nađ objavio album „Twenty Twenty One“

Sarađivao je sa velikanima kao što su Billy Cobham, Didier Lockwood, Doug Aldrich...

  • 0
Jožef Nađ Foto: Christine Paige

Violinista, kompozitor i predavač Jožef Nađ objavio je instrumentalni album „Twenty Twenty One“ za diskografsku kuću Multimedia Music.

Jožef Nađ jedan je od nekolicine violinista na svetu koji se bavi modernom muzikom, sa veoma neobičnim i prepoznatljivim stilom i tonom.

Rođen je u Pančevu i kaže da je prvi susret sa violinom kada mu je bilo 5 godina. Iako je završio i osnovnu i srednju i višu muzičku školu, klasična muzika ga nije preterano privlačila, te 1998. godine polaže audiciju i postaje stipendista Berklee College of Music u Bostonu, SAD. Studije na ovom prestižnom koledžu završio je kao jedini violinista sa prostora bivše SFRJ. Boston je od tada njegov dom, gde je ostvario svoje profesionalne snove. Od 2017.godine je profesor na gudačkom odseku Berklija, a od od prošle godine i u odseku za bendove.

Sarađivao je sa velikanima kao što su Billy Cobham, Didier Lockwood, Doug Aldrich (Ozzy Osbourne, Whitesnake), David Hull (Buddy Miles, Joe Cocker, Aerosmith), Victor Bailey, James

Montgomery i drugi. Objavio je 3 samostalna izdanja: „Digital World” (2009. MDScoring, Canada); „Dark, Green, Yet Blue” (2016. Arabesque Records, USA) i „Twenty Twenty One” (2022. MultiMedia Music, Srbija.) Nastupao je u SAD, Evropi i Kini sa svojim i drugim bendovima. Prepoznatljiv je po korišćenju efekata u toku nastupa, ujedno je i ambasador muzičke opreme kompanija „Fishman”, „Earthquaker Devices”, „NS Design”, „Mooer Audio” i „Flying Mojo”.

Ideju za album „Twenty Twenty One“ dobio je na početku pandemije, kada je, usled globanog zatvaranja odlučio da napravi nešto sa muzičarima sa kojima je sarađivao.

„Na moje veliko zadovoljstvo, svi su prihvatili poziv i dali svoj autentični pečat ovom albumu. Simbolično sam ga nazvao ’Twenty Twenty One’, jer svi znamo kakva je bila 2020.godina“ kaže Jožef. I dodaje da je saradnike za ovo izdanje birao pažljivo i da je, izuzev jedne pesme, ceo album nastao online:

„Ja sam slao ideje i smernice, oni snimali i slali nazad, da bih to kasnije pakovao u svom studiju. Jedno vrlo zanimljivo i iscrpljujuće iskustvo, jer ne postoji ’komunikacija’ između muzičara u studiju.“

Jožef Nađ Foto: Christine Paige

Na albumu su učestvovali Vasil Hadžimanov (klavijature i programing), Vladan Milenković (melodika, klavir i klavijature), Vladimir Samardžić (bas gitara), Dušan Gnjidić (bubnjevi), Ivan Aleksijević (klavijature), Milan Maksimović (trombon), Leleh Nađ (saksofon), Filip Krumes (violina), Jerome Giancola (bas gitara), Bruce Gertz (kontrabas), John Baboian (gitara), John Hyde (harmonika) i Michael Clarke (bubnjevi).

Na izdanju se nalazi 7 originlnih kompozicija i jedna obrada, „Little Wing” Džimija Hendriksa, koja je snimljena uživo u Portlandu, državi Maine, SAD. Zastupljeni su različiti žanrovi, od fanka, džeza, roka do popa.

„Mašta je uradila svoje i ’Twenty Twenty One’ je tu sa nama, spreman za vase zvučnike i slušalice!“ kaže Jožef i dodaje: „Jako sam ponosan na ovo izdanje i veoma zahvalan kolegama koji su nesebično podelili svoj talenat i fantastično odsvirali svoje deonice. Bez njih to jednostavno ne bi bilo moguće! Nadam se da će nam više sile dozvoliti da album predstavimo i uživo sa instrumentima u skorijoj budućnosti.“

Album „Twenty Twenty One“ dostupan je na svim prodajnim mestima Multimedia Music, online na www.multimedia-music.com, kao i na svim relevantnim muzičkim platformama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA