Prvi veliki koncert benda KOI KOI u Domu omladine

KOIKOI je sveže ime na šarenolikoj i razigranoj beogradskoj muzičkoj sceni

  • 0
KOI KOI DOM OMLADINE PLAKAT Foto: Promo

Publici se prvi put predstavio 2019. godine na kompilaciji Hali Gali – platformi, koja udružuje novu generaciju muzičara i publike neopterećenih pripadnošču pojedinačnim muzičkim žanrovima. KOIKOI su Marko Grabež, Ivana Miljković, Emilija Đorđević, i Ivan Pavlović Gizmo – kreativci iz različitih vetrova lokalne scene sa jasnim zajedničkim ciljem stvaranja kvalitetnog indie rocka/popa, sa kojim odlučno popunjavaju prazninu među raskošem mainstreama i intimom undergrounda, koja na čitavoj balkanskoj muzičkoj sceni predugo postoji.

U početku 2021. godine KOIKOI postaju novi član porodice Mr. Moonleeja, a rezultat je debitantski album "Pozivi u stranu", koji će pisati istoriju indie–rock muzike u regionu.

KOIKOI će nas začarati transžanrovskim kombinovanjem autohtone muzičke tradicije i savremenih zapadnih trendova (svetsko a naše!). Album "Pozivi u stranu" donosi onu najprimamliviju formu drugačijeg popa, koji je u isto vreme svileno blagozvučan i igrivo bučan, radijski senzibilan i rockersko silovit, a uvek pod velom hipnotičnog balkanskog melosa, prepleta ekstaze i nostalgije. Zanosna žensko-muška višeglasja sa svojstvenim seksipilom će neke podsetiti na britanske The XX, a druge možda na regionalne folk prakse.

Labavih referenci ima puno – srpski alt/art rock u tradiciji Darkwood Dub i Petrol, electro-rock a la Chromatics, indie rock u duhu DIIV, dream pop maštarije, savremena globalna etno psihedelija –, ali najbitnije je, da su "Pozivi u stranu" bez sumnje u regionu razred za sebe.

Debitanski album "Pozivi u stranu", na kojeg je regionalna indie scena čekala barem deceniju, je biser za sve, koji ste na vreme shvatili, da je napredni pop novi punk.

''KOIKOI: Bez sumnje, regionalni album godine'' (Muzika.hr)

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA