Đole Balašević živi... Sada se zove Baby Jones: Poslušajte pesmu "Banda", Gospon Tamburaše i biće vam jasno

Svako ko je ikada makar malo bio ovisnik o Balaševićevim muzičkim "drozama" shvatiće da je ćerka čuvenog kantautora i bajkopisca nasledila taj talenat i to u tolikoj meri da će mnogi tek biti šokirani.

  • 1

Čujete ovu pesmu, pokušate da se izmestite u njenu priču, namirišete tu neku bajkovitost, zagolica ves onaj poznati stari Balaševićevski začin koji vam je decenijama život činio lepšim... i prepustite se notama i tim baršunasto sklopljenim rečima i rečenicama. Potom pustite sledeću pesmu "Afrodita", pa onda "Sve bajke sveta" i "Sve najbolje"... i trip da Đole i dalje živi i stvara onu svoju magiju bude skoro, pa potpun.

Da, Đole živi i stvara... sada se zove Baby Jones (devojačko Jelena Beba) i svako ko je ikada makar malo bio ovisnik o njegovim "drozama" shvatiće da je ćerka čuvenog kantautora i bajkopisca nasledila taj talenat i to u tolikoj meri da će mnogi tek biti šokirani.

A sad, malo i novinarski:

Pesma "Banda", koja je premijerno objavljena na youtubeu, četvrti je hit grupe Gospon Tamburaši, koju objavljuju u saradnji sa Jelenom Bebom Balašević. Đoletov prateći tamburaški bend, s kojim je sarađivao od 2007. godine planira uskoro objavljivanje i svog prvog albuma, a upravo su Baby Jones (nadimak koji je Đole Balašević ušnirao svojoj ćerki još u detinjstvu), kao i ostatak porodične kreativne "bande" krivi za njihov novi hit.

Spot za pesmu "Banda" sniman je u Novom Sadu, u kafeu Petrus, u samom spotu, pored benda su učestvovali i Olivera Balašević kao glumica i kostimograf, ali su tu i verenica Đoletovog sina Alekse, njen brat... jedna ozbiljna porodična ekipa.

P.S. Za slabije upućene, Jelena Beba Balašević se muzičkim stvaralaštvom (između ostalog) bavi dosta dugo, i njenu debitantsku pesmu "Doris je vozila Mini Moris" otpevao je još 2001. godine Sandi Cenov na festivalu u Herceg Novom.

Uživajte!

Cafeu Petrus u Novi Sad Foto: Marko Obradovic Edge
Cafeu Petrus u Novi Sad Foto: Marko Obradovic Edge
Cafeu Petrus u Novi Sad Foto: Marko Obradovic Edge

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Peke

    10. maj 2024 | 00:14

    pesma koju je napisala za Rezaka : ,,Gospodska ulica" je najbolja koju je napisala. Ima tezinu svaka napisana rec.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA