≫ 

Poznato je ko će biti voditeljski par "Beogradskog proleća" i gde će biti direktan TV prenos ovog takmičenja

Muzičko takmičenje "Beogradsko proleće" biće održano 29. aprila

  • 0
Beogradsko prolece Beogradsko proleće u Dvorani doma sindikata/Foto: DDS arhiva

Posle više decenijske pauze, vraća se legendarno muzičko takmičenje "Beogradsko proleće", koje će biti održano u "Kombank dvorani", nekadašnjem Domu sindikata, u petak, 29. aprila.

Osim takmičara, sada je poznat i voditeljski par ove prestižne manifestacije. Takmičenje će voditi glumačke zvezde Milena Vasić i Srđan Timarov, piše RTS.

- Velika mi je čast što ću biti u voditeljskoj ulozi na Festivalu Beogradsko proleće. Mnogo sam srećna što se taj festival vraća, on je obeležio i moje detinjstvo, a mnogima od nas je sinonim za neko nostalgično i lepše vreme. Čast mi je što sam na mestu velikana tadašnje Televizije Beograd ali i nekih izuzetnih umetnika, mojih kolega koji su bili voditelji ove manifestacije - rekla je Milena Vasić.

Premijera predstave Milena Vasić Foto: ATA Images

Srđan Timarov nije krio zadovoljstvo što je deo poznatog takmičenje.

- Radujem se što je Beogradsko proleće obnovljeno, konačno ponovo jedan festival na kome će nastupiti oni koji ozbiljno pevaju i koji poseduju rafinman, koji podrazumeva izuzetan kvalitet i visok umetnički nivo, baš onakav kakav je krasio i Televiziju i festival Beogradsko proleće u vreme kada sam ja odrastao. Radujem se izuzetno što je moja partnerka baš Milena Vasić i sviđa mi se što je odluka pala da glumci budu voditelji. Takođe, važno mi je što učestvujem u nečemu što ću i lično moći da podržim, a to nešto je važno za našu kulturu i umetnost, dostojanstveno i vredno - rekao je glumac.

Rade Marković, izložba Srđan Timarov Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Na ovogodišnjem takmičenju "Beogradsko proleće" takmičiće se: Toni Cetinski, Željko Vasić, Lado Leskovar, Jasna Gospić, Filip Žmaher, Boris Režak, Mirza Selimović, Davor Jovanović, Bojana Stamenov i Marko Tolja, Kristijan Rahimovski, Maja Sar, Dejan Najdanović Najda, Bojan Marović, Lukijan Ivanović, Igor Simić, Saška Janković Janks, Angelina i Boris Pingović.

Uz Milenu Vasić i Srđana Timarova, koji će biti voditelji festivala na sceni Kombank dvorane, slušaoce Prvog programa Radio Beograda će u direktnom radijskom prenosu kroz program voditi novinari i urednici Katarina Epštajn i Nenad Kamidžorac.

Osim publike u Kombank dvorani, ovogodišnje izdanje Festivala Beogradsko proleće u petak uveče 29. aprila mogu uživo pratiti u direktnom prenosu i gledaoci RTS1, RTS Svet kao i slušaoci Prvog programa Radio Beograda, a preko interneta – na multimedijskoj platformi RTS Planeta.

Video: Sanja Kužet o Ceci, kandidatima ali i nastavku karijere: Nisam bacila sidro u Grandu, slede promene

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA