≫ 

Naomi Džad, pevačica čuvenog dua i majka glumice Ešli Džad, navodno izvršila samoubistvo

"Kada bih došla sa turneje, padala sam u tu duboku, mračnu, užasavajuću rupu iz koje nisam mogla da izađem. Provela sam dve godine života na kauču"

  • 0
Naomi, Ashley, Elijah JJudd Foto: AFF/Alamy/Profimedia

Naomi Džad, deo legendarnog kantri muzičkog dua The Judds, navodno je izvršila samoubistvo nakon nekoliko godina borbe sa mentalnom bolešću.

Naomine ćerke, pevačica Vinona i poznata glumica Ešli, rekle su da su izgubile majku zbog "mentalne bolesti" u izjavi objavljenoj u subotu.

Naomi Judd and Wynonna Judd Naomi i Vinona Džad / Foto: AFF/Alamy/Profimedia

U ponedeljak je više izvora reklo People-u da se 76-godišnja ikona kantri muzike ubila. Drugi mediji zatražili su potvrdu, ali porodica je nije dala.

Lari Strikland, koji je sa Naomi bio u braku 32 godine, takođe je ranije dao izjavu.

- Porodica Naomi Džad zahteva privatnost tokom ovog srceparajućeg trenutka. U ovom trenutku neće biti objavljene nikakve dodatne informacije - rekao je on.

Umrla dan pre velikog priznanja

Naomi i Vinona (57) primljene su u nedelju u Кuću slavnih kantri muzike.

- Nisam pripremala govor za večeras jer sam znala da će mama verovatno najviše pričati. Učiniću to brzo, jer mi je srce slomljeno, a opet osećam se tako blagosloveno. Veoma je čudna dinamika, biti ovako slomljen i ovako blagosloven - rekla je uplakana Vinona publici na ceremoniji u Nešvilu.

- Žao mi je što nije mogla da izdrži do danas. Ovo veče jeste posvećeno Džads duu, ali želim da se na momenat setim i svoje sestre - rekla je njena vidno potresena sestra Ešli Džad.

U aprilu su Naomi i Vinona objavile da će ponovo pevati i održati svoju poslednju turneju koja je trebalo da počne u septembru.

- Srce mi je slomljeno, ali nastaviću da pevam - rekla je Vinona.

Naomi je ranije iskreno govorila o svojoj borbi sa mentalnom bolešću. Godine 2016. ona je priznala da je patila od toliko ekstremne i ozbiljne depresije da je ostavila svoga muža.

- Kada bih došla sa turneje, padala sam u tu duboku, mračnu, užasavajuću rupu iz koje nisam mogla da izađem. Provela sam dve godine života na kauču - rekla je ona za “Good Morning America”, priznavši da je razmišljala da oduzme sebi život na mostu blizu svoje farme.

Ikonični kantri duo

Džads su bili američki kantri muzički duo sastavljen od vodeće pevačice Vinone Džad i njene majke Naomi Džad. Duo je potpisao ugovor sa RCA Nešvilom 1983. i izdao šest studijskih albuma do 1991. The Judds su bili jedan od najuspešnijih bendova u istoriji kantri muzike, osvojivši pet Gremi nagrada za najbolju kantri nastup i devet Nagrada Udruženja kantri muzike.

Više od 20 njihovih singlova našlo se na Billboard Hot Country Songs listama, uključujući četrnaest koji su bili na prvom mestu. Posle osam uspešnih godina kao duo, Džadovi su prestali da nastupaju 1991. nakon što je Naomi dijagnostikovan hepatitis C. Vinona je ubrzo nakon toga započela veoma uspešnu solo karijeru, iako su  ona i njena majka ponovo pevale u više navrata.

Naomi Džad je umrla 30. aprila 2022. godine, devetnaest dana nakon poslednjeg nastupa The Judds i dan pre nego što je duo dobio mesto u Кući slavnih kantri muzike.

Video: Najvoljeniji odaju počast: Policija potvrdila da je telo glumice Naje Rivere pronađeno u jezeru

(Telegraf.r)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA