≫ 

Kraljicu nazvala nečovekom, a sad opet stiže, u čast jubileja: Novo izdanje "God Save The Queen" Sex Pistols

Skandal kakav Britanija nije pamtila

  • 0
Sex Pistols Printskrin: YT/Sex Pistols Official

Antologijska pank-rok himna "God Save The Queen"Seks Pistolsa biće ponovo izdata u ograničenom broju primeraka povodom platinastog jubileja Elizabete Druge, 45 godina nakon što je izazvala skandal u kraljevstvu.

Antimonarhistička himna, čiji provokativni tekst potpisuje frontmen benda Džoni Roten, objavljena je 1977. kada je kraljica slavila svoj srebrni jubilej – 25 godina na tronu.

Pesma, koja govori o kraljici kao neljudskom biću a njen režim naziva fašističkim, tada je zabranjena na radiju i televiziji BBC.

Ali to ju je samo učinilo samo popularnijom i obezbedilo joj drugo mesto na top listi singlova, iako mnogi fanovi panka do danas misle da je namerno zadržana tamo da bi pesma Roda Stjuarta "I Don't Want To Talk About It" bila prva.

Nekoliko hiljada ploča biće u prodaji 27. maja. Ovo uključuje i originalna izdanja za Virgin Records i A&M Records.

Pistolsi su prvo potpisali ugovor sa A&M-om, ali ih je zbog užasnog ponašanja izdavač brzo oterao, nakon čega ih je mladi preduzetnik Ričard Brenson privukao svojoj u svoj Virgin.

- Jedan od najtraženijih vinila u istoriji se vratio na police. Oba izdanja su u ograničenom izdanju - navodi se na zvaničnom Tviter nalogu benda.

Članovi benda odsvirali su pesmu na dan kraljičinog srebrnog jubileja dok su plovili na brodu Temzom a kasnije su uhapšeni jedan po jedan dok su izlazili na obalu.

Stavovi Džonija Rotena u međuvremenu su omekšali.

- Kao ljudsko biće, nedostajala bi mi na svetu - rekao je Roten, čije je pravo ime Džon Lajdon, u intervjuu pre pet godina.

- Nije ona kriva što je rođena u zlatnom kavezu - rekao je danas 66-godišnji pank veteran.

- Neka dugo poživi. Ne bih pričao o njenoj vladavini ali neka dugo poživi - dodao je.

Video: Željko oduvao evergrin hit

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA