≫ 

Josipa Lisac ispunila srca pesmom: Iskrenim pričama zasmejavala publiku

Josiša Lisac nije propustila priliku da poželi sreću srpskoj predstavnici u finalu Evrosonga iste večeri

  • 0
Josipa Lisac, koncert, Dom sindikata Foto: Nebojša Babić

Muzička diva Josipa Lisac priredila je sinoć veličanstven, dvočasovni koncert svojim obožavaocima u ispunjenoj beogradskoj MTS dvorani, nekadašnjem Domu sindikata.

Legendarna umetnica, koja je u srpskoj prestonici, u poslednje vreme, držala tradicionalne koncerte 14. februara, na svoj rođendan i na Dan zaljubljenih, ovoga puta je riznicu nezaboravnih pesama podarila tačno tri meseca kasnije. Kod publike se itekako osetilo da se uželela vrsne interpretatorke, posle iznuđene dvogodišnje pauze zbog pandemije.

Uz gromoglasne ovacije čim se sa muzičarima pojavila na sceni, Josipa se vratila na same početke svoje karijere, u tinejdžerski period, jer numera "Što me čini sretnom" datira još iz 1968. S ushićenjem se prisetila davnašnjih nastupa u Domu sindikata, sa grupom Time, što beše prostorni iskorak posle Doma omladine. Dobro pamti i koncert 1989, poslednji pre nego što su došle, kako reče, "nepotrebne nepogode".

Bez mnogo "zagrevanja", odmah su usledili vanvremenski hitovi "Boginja", "O jednoj mladosti", "Dok razmišljam o nama"...

- Imam sličnu kapicu kao Konstrakta - primetila je, i sve razgalila Josipa, ne propustivši priliku da poželi sreću srpskoj predstavnici u finalu Evrosonga iste večeri.

Publiku je, iskreno, spontano, životnim pričama zasmejavala, pomalo i u maniru pokojnog Đorđa Balaševića, emitujući energiju na kojoj joj mogu pozavideti i mnoge znatno mlađe koleginice.

Novijem periodu se okrenula uz "1.000 razloga", da bi tim putem nastavila izvodeći singl "Daleko" iz juna 2020. godine, kao i "Tebi putujem", snimljenu s bendom Chui.

Aplauzi su, iz pesme u pesmu, postajali sve glasniji, a tome su značajno doprineli i klavijaturista Toni Starešinić, gitarista Elvis Penava, Davor Črnigoj (bas gitara) i bubnjar Borna Šercar.

Povratak klasicima usledio je uz "Gdje Dunav ljubi nebo", a atmosferu su dizale "Sreća", "Make Up", "Hir, hir, hir", "Danas sam luda"... Iz svih grla se pevala "Magla", a za bis je sačuvan "Ležaj od suza". Simbolično, i ovaj koncert je Josipa završila, kao što to često čini, numerom "Ispočetka".

- Ispunjena sam totalno, hvala puno - još jednom je iz srca progovorila, dok se, sa cvećem u rukama, opraštala od publike koja ju je, egzaltirana, uz stojeće ovacije ispratila sa bine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA