Konstrakta o susretu sa Porfirijem: "Za sve je nas dobro što je patrijarh takav kakav jeste"

- Ja sam to doživela kao gest koji je lep za naše društvo - rekla je Konstrakta

  • 3
Patrijarh Porfirije, Konstrakta Foto: ATA Images, Marko Jovanović

Ana Đurić Konstrakta se u gostovanju u emisiji "Oko magazin" na RTS-u prisetila susreta sa patrijarhom Porfirijem. Poglavar Srpske pravoslavne crkve ima sklonost ka lepim stihovima, često ga čujemo kako citira Džonija Štulića, a vrlo se detaljno bavio i pesmom srpske predstavnice na ovogodišnjem Evrosongu "In Corpore Sano", konstaovala je voditeljka.

- Da li Vas je to iznenadilo, je l' Vam imponovalo? - pitala je voditeljka Konstraktu.

- Meni je to fenomenološki zanimljivo, a ja sam to doživela kao gest koji je lep za naše društvo i gde sa jedne strane dobiješ priznanje za svoj rad i isto tako mi smo otišli da izrazimo svoje poštovanje... Mislim da ta razmena koja se desila društveno značajna i mislim da je za nas sve dobro da je patrijarh takav kakav jeste - rekla je Konstrakta.

Konstrakta i patrijarh Porfirije Printskrin: Instagram/konstrakta

Na pitanje da li je nešto raspravljala sa patrijarhom Porfirijem, osim toga što je sa njim razmenila poklone, Ana je rekla sledeće:

-  Pa jesmo. Da je bila neka žustra rasprava, nije, ali je bio lep razgovor koji ću ja pamtiti. Mislim da je vredelo. Čak sam počela i da ga citiram, u međuvremenu... Mislim da je takva vrsta razmene i diskusije zdrava i dobra... - rekla je Konstrakta.

Podsetimo, Ana Đurić Konstrakta osvojila je peto pesmo na Evroviziji u Torinu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Prof

    18. maj 2022 | 18:34

    Osecam se tako spokojno i srecno, od kad je patrijarh gospodin Porfirije.Uneo je mir u naše duše .Svaki njegov potez je za dobro svih nas ,bez raspirivanja mržnje

  • Свештеник без тарифе

    18. maj 2022 | 16:20

    Господ је казао својим Апостолима:"Да сте од света свет би своје љубио; пошто нисте од света...зато вас мрзи свет,јер најпре мене омрзе" Овај Патријарх вам је "добар" јер угађа световним стварима(и безбожницима ). Видећете једног дана колико то наноси ДУХОВНУ ШТЕТУ И ВАМА(јер вам прећуткује истину)И СВЕТОСАВЉУ. После Патр.Павла Срби немају ПРАВОВЕРНОГ ПАТРИЈАРХА НИ ЕПИСКОПЕ(осим Вл.Артемија кога су прогнали и оклеветали на ПРАВДИ БОГА),НЕГО ЧОВЕКОУГДНИКЕ И ЧЕШАЧЕ ПО УШИМА,и припремају терен за зацарење Антихиста-последег тиранина човечанства.

  • kalimera

    18. maj 2022 | 12:40

    👋👋

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA