≫ 

Hauser, Šulić i njihov bubnjar Kranjc pokazali klasu: Maestralan koncert sastava 2 Cellos u Beogradu

Bilo je uživanje slušati ih

  • 1
Koncert 2Cellos Stjepan Hauser Luka Sulic Foto: ATA Images

Sastav 2 Cellos, kao što je poznato, je na oproštajnoj turneji, u kojoj nisu zaobišli Beogradu. Stjepan Hauser, Luka Šulić i njihov bubnjar Dušan Kranjc priredili su beogradskoj publici u Štark Areni koncert koji će se definitivno pamtiti.

Nakon nastupa predgrupa, momci iz 2 Cellos pojavili su se na bini, a već na početku se znalo da će to biti još jedan izuzetan koncert. Krenulo se laganije, klasničnim kompozicijama, kojima su Hauser i Šulić, može se reći, "uveli" publiku u nastup.

Bilo je onih nestrpljivih koji su želeli nešto brži, "eksplozivnije", što je naravno i bilo. Hauser i Šulić bili su odličnog raspoloženja. Šalama je prednjačio Stjepan, koji je u više navrata nasmejao publiku.

- Dobro veče, Beograde. Evo nas ponovo u vašem prekrasnom gradu. Da li smo vam falili? Bio sam juče na ćevapima. Hvala što ste došli na koncert, nadam se da ćete ostati. Imamo mnogo lepih pesama... - rekao je Hauser, a onda je zajedno sa kolegom Šulićem zasvirao na čelu.

Hauser nije prestajao da zbija šale.

- Luka, ovo je bilo jako dobro. Imaš dobru desnu ruku. Radiš li neke vežbe? - našalio se Stjepan, a onda je dodao:

- Sledeća pesma je moja najomiljenija. Posvećujemo je svim Beograđankama. Uživajte, dame - rekao je Hauser, a onda je sa Šulićem zasvirao hit grupe U2 "With or Without You".

Ubrzo je krenula prava žurka u Areni. Hauser i Šulić su "pustili" ruku i maestralno izveli na čelima pesmu "Smooth Criminal" Majkla Džeksona.

Ono najbolje je usledilo. Hauseru i Šuliću se na bini pridružio bubnjar Dušan Kranjc, a svi zajedno su fantastično izveli pesmu "Thunderstruck" grupe AC/DC.

Publika je bila oduševljenja, a u nekoliko navrata je ustajala sa svojim sedišta igrala i aplaudirala muzičarima.

Koncert 2Cellos Stjepan Hauser Luka Sulic Foto: ATA Images

Dušan Kranjc je potom pokazao da je sjajan vlada bubnjevima, a bubnjarskom solažom očarao je sve u Areni.

Ređali su se hitovi koje je izvodio ovaj trojac. "Seven Nation Army" grupe White Stripes, zatim jedan veliki hit sastava Prodigy.

2 Cellos nastavili su da drže visok i energičan ritam.

- Dobro veče, Beograde. Da li ste spremni za malo Nirvane? - rekao je Luka Šulić, a onda je usledila pesma "Smells Like A Teen Spirti".

Arena je bila na nogama.

Usledili su hitovi "I Can' Get No Satisfaction" (The Rolling Stones), zatim "You Shook Me All Night Long" (AC/DC), "Sweet Child of Mine" (Guns N' Roses).

Nakon pesme Gansa, 2 Cellos je napustio binu. Ali samo na kratko, jer je usledio bis.

2 Cellos su izveli hit "Livin' On A Prayer" grupe Bon Jovi i opet podigli publiku na noge.

- Hvala, Beograde, od srca. Hoćete još? Čuli smo da dolazi Iron Maiden, pa jednu za zagrejavanje - rekao je Šulić, a zatim se čuo upravo jedan hit Iron Maidena.

Usledio je miks klasičnih dela, kao i hit "Wake Me Up" (Avicii) koji su izveli 2 Cellos.

- Hvala na svemu, na podrški svih ovih godina. Ovde smo se osećali kao kod kuće - rekao je Šulić.

- Dobro veče, Beograde. Hvala što se ostali na koncertu, to nam se nikada nije desilo. Nadam se da se vidimo ponovo - rekao je Hauser, koji je zamolio publiku da izvade svoje mobilne telefone, upaljače.

2 Cellos je izveo sjajno hit Leonarda Koena "Hallelujah", a cela Arena se orila.

Nakon ove kompozicije, došao je i kraj koncerta. Hauser i Šulić su zagrljeni sišli sa scene, a na ekranu je pušten snimak svirke upravo ovih muzičara na Plitvičkim jezerima. Nije se čulo kako oni sviraju, već veliki hit Olivera Dragojevića "Ko sam ja da ti sudim", što je bio, na neki način. i omaž splitskom kantautoru koji je preminuo pre četiri godine.

Da sumiramo utiske, 2 Cellos su, kao što se očekivalo, napravili fantastičan koncert koji će mnogima ostati u sećanju. Ko zna, možda ih nekada i opet budemo slušali u ovom istom sastavu u Beogradu, nikad se ne zna.

Jer zvuče stvarno fantastično. Svaka čast, momci!

Video: Dino Merlin napravio spektakl na Kopaoniku: Pogledajte kakva je bila atmosfera na njegovom nastupu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slobodanka Laskovic

    25. maj 2022 | 09:19

    Koncert 2cellos u Beogradu Stark Areni 23.05.ove god. Bio je na svetskom nivou.prvoklasni celisti Luka Sulic i Stjepan Hauser su se divno prestavili sa svojom muzikom. Hvala organizatoru ovog velicanstvenog dogadjaja⭐⭐👏👍

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA