≫ 

"Azra ima večne pesme i snagu da rokenrol održi živim": Boris Leiner predstavio knjigu "Azrini svjedoci"

Knjiga je omaž odanosti Azrinih obožavatelja

  • 2

Boris Leiner, legendarni bubnjar Azre, Vještica, Haustora i drugih grupa objavio je zbirku fanovskih priča pod nazivom “Azrini svjedoci”, koja je predstavljena sinoć u Domu omladine Beograda. Radi se o jedinstvenoj knjizi koju su napisali isključivo fanovi Azre iz celog regiona, a uredili Leiner i Jasminka Mitrić.

"To je jedan od "the koncerata" kakvih u životu nema ili ih je vrlo malo. Na praktički metar od tebe sviraju lideri tvoje generacije, bitnici i anarhisti, uzvikujući parole koje strašno zvuče i dižu ćumez na noge. Neposrednije od ovoga ne postoji. I tako, cijeli grad uredno kolateralno puši Azrine himne koje tutnje gradom. Masa iskrivljenih vratova prema prvom katu Ilice 13 se brzo nagomilala. Ludnica je unutra, ali uskoro i vani na tramvajskoj pruzi. Nakon nekih sat vremena Ilica doživljava promenti kolaps. Publika se dole već toliko namnožila i razuzdala, da tramvaji nisu mogli prolaziti. Istovremeno čuješ Azru kako dole praši i odozdo iritantni zvuk desetak tramvaja kako bezuspješno pokušavaju napraviti proboj. Ali ne, pa to je situacija u kojoj je publika k'o na tanjuru dobila priliku da proživi svoj dio anarhie o kojoj im Džoni već dvije godine uporno tupi. I onda šlag na tortu - dolazi policija, kao na svakom dobrom tulumu" - sećanje je Dragana Jankovića iz Zagreba.

I jedno je od sto ekskluzivnih opisa s druge strane stejdža – od početaka benda, do današnjih dana. Knjiga je omaž odanosti Azrinih obožavatelja.

- Tokom ove korone, koja je trajala dugo i previše, meni je pala na pamet pozitivna ideja da nađem fanove Azre, da ih angažiram da svaki od njih napiše neku priču. U tome mi je pomogla Jasminka Mitić. Te su se priče našle sada u knjizi koja je tu pred nama - objasnio je Leiner za Telegraf.rs.

Promovišući "Azrine svjedoke" obišao je dobar deo Srbije, od Novog Sada do Niša. Publika je, kaže, najbolje reagovala na severu Srbije.

- Tu se najbolje i jelo, pa se valjda taj osjećaj da se zajedno može jeste i zabavljati preneo i na samu promociju.

U nekim mestima došlo bi i do spontanog sviranja Azrinih hitova. Neko bi doneo gitaru, a onda je pesma išla prirodnim putem.u

Na pitanje da li je, s obzirom da se pojavio veliki broj knjiga o rokenrolu i da mnogi akteri iz tog "zlatnog perioda" sada pišu i objavljuju svoje uspomene i sećanja, pokazatelj da se krug zatvorio, Leiner ima jasnu poruku.

- Azra ima pjesme koje su vječne, ima Džonija koji je "malo skrenuo", ali još uvijek je naš dobar lider i Azra ima tu forcu i energiju da održi rokenrol živim.

Leiner je nedavno u intervjuu za Telegraf.rs kazao kako "kada bi se Džoni vratio, pomirio zavađena plemena".

- To bi trebalo doživeti - kazao je, a fanovi Azre širom regiona nadaju se da svi hoćemo.

Knjiga "Azrini svjedoci" može se kupiti direktno od autora.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mali

    2. jun 2022 | 17:33

    Džoni će sad skroz da odlepi!

  • Pjero

    2. jun 2022 | 18:11

    Niko nikada neće moći da donese takvu energiju i takav stav kao čuvena trojka iz zagreba!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA