≫ 

Aleluja odzvanjalo Maksimirom: Na "katoličkom Vudstoku" 50.000 ljudi

Pevali su i Doris Dragojević i Toni Cetinski

  • 5
pogledaj srcem 2022 Printskrin: YT/Radoslav Šego

Koncert savremen duhovne muzike "Pogledaj srcem", poznati i kao "katolički Vudstok", održan je juče u prpunom Maksimiru u Zagrebu pred 50.000 ljudi.

Maksimirske tribine i travnjak juče su bili potpuno popunjeni, a ljudi su stigli iz raznih krajeva Hrvatske. Pretprogram je počeo u 15 sati, a nešto pre 19 sati fra Ivan Matić molio se na pozornici dok su vernika čekali na ispoved. Na gitari ga je pratila muzičarkaTamara Perc, piše Index.hr. 

- Krenućemo u celokupan današnji događaj i to onim što je najvažnije - molitvom. Svi ćemo se zajedno sabrati i priključiti molitvi i pesmi - glasile su uvodne reči programa.

Veliki koncert na kojem su pevale brojne hrvatske zvezde krenuo je nešto pre 21 sat, iako je početak koncerta najavljen za 20 sati.

- Aeluja, aleluja - orilo se s tribina nekoliko minuta pre početka koncerta, dok su okupljeni vernici veselo pljeskali. Iz kancelarije pape Franje stigao je govor koji je pročitan povodom ove manifestacije.

Koncert je krenuo nastupom fra Marina Karačića, zbora Mihovil, Domagoja Pavina, Petra Buljana, Kornelije Palić, Alana Hržice, Ive Smojver, Marine Matošević, Magdalene Halužan i Vanesse Mioč s miksom pesama Neću odustati, Spasenja moć, Nek pada, On nas ljubi i Silan Bog.

Pevači su publiku zabavljali sve do iza ponoći. Nastupile su sestre Husar, sestre Palić i zbor Mihovil, Božja slava band, fra Ivan Matić, Vanesa Mioč i fra Marin Karačić. Rafael Dropulić Rafo je okupljene počastio i pokojom šalom. Publika je u glas pevala stihove pesama poput Velik si, Naš Bog je velik, Samo tvoja ljubav, Bože...

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Tony Cetinski⭐️𝕠𝕗𝕗𝕚𝕔𝕚𝕒𝕝 (@tonicetinski)

Među posljednjima je pred publiku izašao Tony Cetinski, a gošća iznenađenja bila je Doris Dragović. Ona je okupljenima otpevala svoj hit Dajem ti srce.

Koncert je privukao i neka poznata lica, pa je tako na tribinama sedela Nina Badrić.

Pre samog koncerta na stadionu je bilo nekoliko sveštenika, s obzirom na to da su se posetioci išli da se ispovede. Pred kraj događaja organizatori su za posetioce pripremili i vatromet.

Koncert su organizirali Laudato TV i udruga Ime dobrote. Ovo je šesto izdanje koncerta, ali prvi put na otvorenom jer se ranijih godina ovaj događaj održavao u zagrebačkoj Areni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Перагеније

    5. jun 2022 | 16:15

    Фолк парада за конвертите - да се не досете порекла... Било ВРЛО ЖИВО још 80-их година прошлог века. Без таквог маркетинга не би ни знали како да се изјашњавају.

  • KB

    5. jun 2022 | 18:54

    Kakav cirkus.

  • Ccc

    5. jun 2022 | 18:54

    Katolička crkva, pogotovo hrvatska, eto ti đavola.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA