Mladi srpski violončelista osvojio 5. mesto na svetskom muzičkom takmičenju "Kraljica Elizabeta“

Bravo, Petre!

  • 1
Petar Pejcic Printskrin: YT/Queen Elisabeth Competition

Mladi srpski violončelista Petar Pejčić osvojio je peto mesto na međunarodnom muzičkom takmičenju "Kraljica Elizabeta“ u Briselu.

Takmičenje "Kraljica Elizabeta" se održava u Briselu svake godine za drugi instrument, a na nedavnom izdanju je organizovano za violončeliste, gde su takmičari bili izolovani sedam dana od svih, bez upotrebe elektronskih uređaja i pripremali su kompoziciju koju dobijaju na licu mesta.

- U konkurenciji od 66 takmičara iz celog sveta, Petar je ušao u 12 finalista i osvojio peto mesto. Dodeljuje se šest nagrada, a preostali dobijaju titulu laureata. Finalisti su nastupali sa Briselskom Filharmonijom i dirigentom Stefanom Denevom - kaže se u saopštenju.

Pejčić ima 20 godina, rođen je u Beogradu u muzičkoj porodici, trenutno pohađa univerzitet Feliks Mendelson Bartoldi u Lajpcigu u klasi profesora Petera Brunsa, i jedini je srpski izvođač koji je sa prostora bivše Jugoslavije osvojio nagradu na ovom prestižnom takmičenju, gde je bio najmlađi finalista.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA