≫ 

"Toliko emocija, evo slušam i plačem....": Massimo objavio pesmu "Zamisli", muziku je radio Rajko Dujmić

Sudeći prema komentarima na Jutjubu, pesma je izazvala pažnju kod obožavatelja

  • 1
Masimo Savić, Beograd, koncert Foto: ATA Images

Život zaista piše najlepše priče, pa je tako upravo sudbina zaslužna da Massimo uoči koncerta života, zagrebačke Arene 05. novembra, izda poslednju pesmu jednog od naših najboljih kantautora pokojnog Rajka Dujmića. Naime, novi Massimov singl "Zamisli" poslednja je pesma Rajka Dujmića, koju je Ivan Dečak muzički dovršio, a zatim napisao i celokupan tekst.

Bila je to upravo želja i zamisao Rajkove supruge Snježane Dujmić koja je imala neizrecivu želju da muzika omiljenog kantautora još jednom zaživi i to upravo uz pomoć Ivana Dečaka.

I sudbina joj je tu želju ostvarila kada je na dodeli nagrade Rajko Dujmić kojom je nagrađena pesma Mali krug velikih ljudi susrela upravo ljude kojima je taj zadatak mislila da poveri.

„Ivan i ja nismo ni znali što će se sve dogoditi kada smo prošle godine došli na dodelu nagrade Rajko Dujmić. Naime, Snježana i ja znamo se od ranije, ali ona je čekala da se sretnemo da nam predloži saradnju. I tako je na dodeli nagrade prišla Ivanu i zamolila ga da čuje Rajkove materijale i da vidi može li se ostvariti ta njena namera, da završi pesmu i napiše je za mene" - govori nam Massimo kako je nastala pesma "Zamisli".

"Čim sam čuo Rajkov glas i prepoznatljiv muzički izražaj - znao sam da će ta pesma biti idealna za Massima. A tekst. Tekst je došao tako lako i bez razmišljanja. To je moja posveta velikom Rajku. Moj oproštaj s njim, sve one emocije koje je kroz godine slušanja njegove muzike probudio u meni, moja zahvalnica njemu i Snježani." - tako nam je Ivan Dečak koji se uhvatio teškog zadatka da dovrši muzički deo i napiše tekst baziran na samo jednoj Rajkovoj reči - Zamisli.

Emotivni su svi i Massimo i Ivan, a posebno Snježana Dujmić, Rajkova udovica koja nije mogla sakriti sreću, ali i melanholiju koju pesma Zamisli izaziva u njoj. Ipak, je to poslednja pesma ljubavi njenog života i poslednje što joj je ostalo od njega.

Uz Ivana Dečaka i Massima, aranžmanom pesme bavio se već oprobani producentski dvojac - Jura Ferina i Pavao Miholjević. Spot za pesmu radio je Radislav Jovanov - Gonzo, a u emotivnom video izražaju Massimu se pred kamerama pridružila i glumačka diva - Barbara Nola.

Sudeći prema komentarima na Jutjubu, pesma je izazvala pažnju kod obožavatelja.

"Toliko emocija u jednoj pesmi, evo slušam i plačem....to može samo Massimo. Odabir glumice fantastičan, dosta je napumpanih plastičnih manekenki, Gospodin Massimo", bio je jedan od komentara.

Poslušajte pesmu "Zamisli" Massima Savića:

POBEDNICI 19. TAKMIČENJA SOLO PEVAČA „LAZAR JOVANOVIĆ”

U nedelju 12. juna, oko 22 časa na Kolarčevom narodnom univerzitetu završeno je XIX Međunarodno takmičenje solo pevača „Lazar Jovanović“. Nakon tri dana trajanja i nekoliko stotina posetilaca, u izuzetnoj konkurenciji od preko osamdeset kandidata, odlukom internacionalnih žirija dobitnik glavne nagrade takmičenja je Nevena Đoković iz Srbije. Ona se predstavila kompleksnim i ubedljivim programom na velikoj sceni Kolarčeve zadužbine. Glavna nagrada je solistički koncert sa orkestrom na velikoj sceni Kolarčeve zadužbine, uz finansijsku nagradu u iznosu od 500 evra. Tri specijalne nagrade koje dodeljuje Kulturni element dobili su Barbara Pijetlović (Hrvatska), Marija Jonkova (Velika Britanija/Bugarska) i Ermin Ašćerić (Srbija). Ovom nagradom takmičari su osvojili finansijsku nagradu od 200 evra i organizaciju solističkog koncerta na eminentnim lokacijama u Beogradu. Takmičenju je svoju podršku dalo Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, kao i prijatelji takmičenja ManpowerGroup, Hotel Envoy, JCI Serbia, Porodica Ćesarov, GeloRevoice, Zadužbina Ilije M. Kolaraca, Austrijski kulturni forum, AVTeam Production, Jerry Cetering, Kafeterija, Voda Vrnjci, Savez slepih Srbije, Operosa i Piano Land.

Preporuku žirija za učešće u produkciji Operosa opera festivala dobio je Ermin Ašćerić (Srbija). Specijalne nagrade AV TIM produkcije, profesionalni studijski snimak dobili su Nevena Đoković (Srbija), Ana Pavlov Pervanje (Slovenija), Barbara Pijetlović (Hrvatska), i Ester Čuzdi (Mađarska). Dodeljene su i dve specijalne nagrade, koje dodeljuju Marija Temeši i Ulf Bestlajn, Neveni Đoković i Barbari Pijetlović.

Žiri za starije uzraste je zasedao u sastavu Marija Temeši (Mađarska), Dragana Radaković (Srbija), Vesna Šouc (Srbija), Dan Pataka (Rumunija) i Ulf Bestlajn (Austrija).

Krajem godine na Kolarcu će biti održan koncert pobednika na kojem će nastupiti dobitnici specijalnih nagrada kao i pobednici kategorija i najbolje plasirani takmičari.

Rezultate takmičenja i ocene možete pogledati na sledećem linku:

https://takmicenjelazarjovanovic.com/rezultati-2022/

Bob Marley tribute group u Kuglašu 17. juna

Uz Bob Marley tribute group koji nastupaju u petak, 17. juna, u klubu Kuglaš dešavaće se vrhunska rege žurka.

Bob Marley tribute nastao je 2019. godine u Beogradu. Ovo je izvedba ne sasvim uobičajenog repertoara pesama Boba Marlija od strane kanarskobrdsko-pancevačke rasta koalicije - Dub Electonic Freestyle Bob Marley tribute group.

Dub roots reggae pristup održava rasta kulturu sa pravim vrednostima, stvarajući muziku, šireći ljubav i dobro!

Robert Nesta Marlei OM (6. februar 1945 — 11. maj 1981) je bio jamajčanski pevač, muzičar i tekstopisac. Smatran jednim od pionira regea, njegovu muzičku karijeru obeležilo je spajanje elemenata regea, ska-a i rokstedija, kao i njegov prepoznatljiv vokal i stil pisanja pesama.

Marlijev doprinos muzici povećao je vidljivost jamajčanske muzike širom sveta i učinio ga globalnom figurom popularne kulture do danas. Tokom svoje karijere, Marli je postao poznat kao Rastafari ikona, a svojoj muzici je dao osećaj duhovnosti. Takođe se smatra globalnim simbolom jamajčanske muzike i kulture i identiteta, i bio je kontroverzan u svojoj otvorenoj podršci demokratskim društvenim reformama.

Godine 1976. Marli je preživeo pokušaj atentata u svojoj kući, za koji se smatralo da je politički motivisan, a takođe je podržavao legalizaciju marihuane i zalagao se za panafrički duh.

Klub Kuglaš nalazi se u Đušinoj 5, a ulaz 250 dinara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Siki

    13. jun 2022 | 10:19

    Da lepa i emtivna pesma, ali emotivnije pesme nema na svetu od « Toi mon amour » Marc Lavoine ♥️🥰😍

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA