Počinje "Garden Sessions" u Botaničkoj bašti: Nastupaju Aleksandar Radović i Barcelona Gipsy balKan Orchestra

Ulaznice za sva tri koncerta mogu se nabaviti na sajtu tickets.rs, Ticket Vision prodajnim mestima, kao i na blagajni Botaničke bašte “Jevremovac”

  • 0
Foto: ATA Images

Ove godine održaće se druga po redu serija koncerata renomiranih muzičara iz Srbije i Evrope, pod nazivom „Garden Sessions“, u Botaničkoj bašti “Jevremovac”, sada već omiljena manifestacija među Beograđanima. U subotu, 18. juna, nastupiće čuvena pevačica Aleksandra Radović sa svojim programom “Acoustic koncert”, dok će narednog dana, u nedelju, 19. juna koncert održati poznati međunarodni ansambl Barcelona Gipsy balKan Orchestra.

Organizator ove manifestacije je Centar Beogradskih festivala CEBEF, a u istoj organizaciji održaće se i koncert Radeta Šerbedžije & Zapadnog kolodvora pod nazivom “Ne okreći se, sine” koji je zakazan na istom mestu za petak 17. jun. Ulaz u koncertni prostor je iz Ulice Vojvode Dobrnjca.

Ulaznice za sva tri koncerta mogu se nabaviti na sajtu tickets.rs, Ticket Vision prodajnim mestima, kao i na blagajni Botaničke bašte “Jevremovac”.

Aleksandra Radović, jedna od najpoznatijih pop pevačica u Srbiji, diplomirala je na Akademiji Umetnosti u Novom Sadu. Ona je kantautorka, komponuje i piše tekstove, svira klavir, a takođe ima i svoju školu pevanja od 2006. godine. Dobitnica je brojnih prestižnih nagrada, a njen album „Žar ptica“ bio je najprodavaniji u Srbiji i regionu čak tri meseca i proglašen najboljim pop albumom na području bivše Jugoslavije 2010. godine. Aleksandra je bila članica žirija nekoliko muzičkih takmičenja.

Zbog svog raskošnog vokala smatra se jednom od najboljih pevačica u regionu. Njene pesme imaju milionske preglede na YouTube mreži, poput pesama: Beskrajno, Bivši dragi, Nisi moj, Čuvaj moje srce , Ne, hvala,...

Barcelona Gipsy balKan Orchestra je svetski poznata atrakcija world music scene i širom sveta rado viđen bend koji izvodi pesme na mnogim jezicima: španskom, ruskom, romskom, italijanskom, srpskom... Sedište benda je u Barseloni i trenutno nastupa sa članovima: Margerita Abita (vokal, Italija), Dani Karbonelj (klarinet, Katalonija-Španija), Oleksandr Sora (Ukrajina), Pere Nolask (violina, Katalonija), Fernando Salinas (harmonika, Španija), Julien Čanal (gitara, Francuska), Ivan Kovačević (kontrabas, Srbija) i Stelios Togjas (perkusije, Grčka)

Ivan je rođeni Beograđanin koji već skoro dve decenije živi u Barseloni i sa svojim prijateljima čini bend Barcelona Gipsy balKan Orchestra. Ovaj bend je krajem 2020. objavio album “Nova Era” sa novom pevačicom Margeritom Abitom poreklom sa Sicilije, sa kojom je objavio obradu “dragulja” balkanske muzike “Marijo deli bela Kumrijo” i čuvenu pesmu Silvane Armenulić “Ciganine sviraj, sviraj”. Ovaj ansambl održao je i koncerte u Barseloni i Beogradu 2017. na kojima je gost bio Bora Dugić.

U ime proslave 10 godina postojanja, Barcelona Gipsy balKan Orchestra po prvi put predstavlja autorski materijal, kako instrumentalni, tako i vokalni. Tradicija muzike balkanskih zemalja je glavni motiv kompozicija ove grupe iz katalonske prestonice

Bendover predstavio debi album „Zidovi prošlosti“

Grupa Bendover predstavila je u ponedeljak, 13. juna, u pabu Black George svoj debi album „Zidovi prošlosti”, koji je objavljen za diskografsku kuću Multimedia Music.

Beogradski bend Bendover, uz prijatno druženje i živu svirku predstavio je svoj dugoočekivani debi album „Zidovi prošlosti“.

Prisutnima su se najpre obratili direktor diskografske kuće Multimedia Music Rodoljub Stojanović i frontmen benda Miloš Došić Buca.

Rodoljub Stojanović izrazio je zadovoljstvo što se i jedan ovakav bend našao među autorima Multimedia Music i istakao da je za njegovu kuću ovo izdanje veoma značajno jer donosi 11 fantastičnih pesama: „Ovaj album smo dogovarali na potpuno drugačiji način nego inače – online! Kao što znate, momci su se godinama trudili, pobeđivali na raznim festivalima, dobijali nagrade publike... ali nikako da im se desi ovakvo jedno izdanje“ rekao je Stojanović i zahvalio se prisutnima koji su došli da ih podrže: „Nadam se da ćete uživati u njihovoj svirci, ja sam uživao dok sam preslušavao ovaj materijal. Momci, želim vam puno uspeha i puno dobrih pesama i svirki!“

„Pored svih dešavanja koja su nas strefila, korona i sve ostalo, mi smo se trudili kao u tamnici i uspeli smo nekako da napravimo ovaj album“ rekao je pevač benda Miloš Došić Buca i dodao da će se bend truditi da održi kontinuitet, pravi nove pesme, nove albume i snima nove spotove.

„Ja se najviše zahvaljujem bendu Bendover, koji je oživeo sve ove ideje i izveo na neki put... pa, videćemo da li će taj put biti pravi. U svakom slučaju, mi sviramo sve iz srca, tako da, kome se svidi – svidi!“ istakao je.

Bend je zatim i uživo predstavio svih 11 pesama sa ovog izdanja i energičnom svirkom pokazao gde njihova muzika zaista dolazi do izražaja – na bini!

Pored prijatelja benda i predstavnika medija, Bendover su došle da podrže i brojne kolege iz sveta muzike, između ostalih i Žika Jelić (YU grupa), Zoran Zdravković (Kraljevski apartman), Milan Kordulup, Bane Jelić, Branko Stiković Stika, Nemanja Savić i drugi.

BendOver je autorski bend iz Beograda koji neguje čist i čvrst zvuk rock’n’rolla a trenutnu postavu benda čine Miloš Došić – Buca (vokal, usna harmonika), Vladan Vučić – Vule (gitara, prateći vokal), Goran Pantić – Panta (gitara, prateći vokal), Ivan Đačić – Đakon Strasni (bas gitara, prateći vokal) i Mario Milićević – Maki (bubnjevi).

O albumu „Zidovi prošlosti“ rekli su da je nastao tako što se kroz želju za sviranjem iskrenog, srčanog i beskompromisnog rokenrola javila i želja za pisanjem i komponovanjem: „Životna iskustva preneli smo na papir, melodije iz glava preneli na pojačala, i eto odatle ovih 11 pesama. Koncept albuma i suština je unutrašnja borba sa samim sobom koja se vrlo često vidi i spolja. To divlje, skriveno „ja" koje se bori da izađe iz nas a mi ga potiskujemo i prilagođavamo se normama sveta oko nas.“

Sam naziv albuma "Zidovi prošlosti" (pored toga što je i naziv pesme), odabran je zbog samog žanra muzike na albumu: „Žanra koji se nekad mnogo više svirao i bio vodeći u svetu velike bine i šarenih svetala. I dalje je čvrst kao stara zidina, i dalje je lep. Ovaj album je i naš omaž bendovima koje smo voleli i uz koje smo rasli. Tako smo i radili album, uživo je sviran bez veštačkih instrumenata i glasova.

Omot albuma je rađen da oslikava sadržaj samog albuma, prepun je simbola koji asociraju na tekstove pesama, i svaka pesma ima neki svoj simbol, a i naši životi su simbolički prikazani na omotu. Svaki detalj je smišljeno tu. Crtež je radio naš gitarista Vučke.“

Album je najavljen video spotom za pesmu za pesmu „Boriću se“:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA