≫ 

"To je najbolesnija turneja ikada": Splitski pevač se prisetio "ludačke" anegdote sa Dinom Dvornikom

- Stari moj, nije bolest sve što boli - poćeo je sa pričom Đulijano Đanić

  • 3
Dino Dvornik Foto: Miloš Rafailović/ATAImages

Dino Dvornik je bio posebna ličnost na muzičkoj sceni nekadašnje Jugoslavije i voleo je da se zabavlja. Da su provodi sa njim bili nezaboravni, svedoči i izlaganje splitskog pevača Đulijana Đanića (Giuliano Đanić) u emisiji "Podcast Inkubator".

On se prisetio jedne nezaboravne turneje na kojoj su bili i on i Dino Dvornik.

- To je najbolesnija turneja ikada... U 60 dana imali smo 45-50 koncerata. Svaki dan drugi grad... Išli smo autobusom... Stari moj, nije bolest sve što boli. Ja ti to ne mogu ispričati... Koji su to doživljaji bili... - rekao je Giuliano i dodao:

- Sada ću lupiti. 18 dan nespavanja, alkohola, svega-čega... U Šibeniku, to nikada neću zaboraviti. Dižem se ujutru u Šibeniku, u hotelu, stojim za stolom, držim glavu da mi ne padne. Dođe Dino, zviždi i kaže: "Šta je, brate? Hajde u đir. Lep je dan." Ja ga gledam: "Dino, pusti me, ovako me boli glava". On (Dino) iz džepa izvadi 40-50 tableta, ali bez celofana, stavi na sto i počne da čeprka. Ja ga gledam: "Šta je to?" Kao u Matriksu, on kaže: "Uzmi prvo ovu plavu." A onda mi da crvenu. Dino mi kaže: "Uzmi ovu za pola sata. Nemoj pre. Ova ćete dignuti. Poletećeš. A onda ćete ova (tableta) spustiti . Proći će ti glava." Skupi sve tablete (sa stola) i vrati ih u džepove i kaže: "Hajde, ja ću se vratiti po tebe za pola sata, da to prođe." Prošao on, ja to bacim, ko zna šta je to... Vrati se on nazad i pita: "Kako si?" Ja kažem: "Odlično, brate" - rekao je Guliano i na predlog Dina otišao u šetnju.

- Klin se klinom izbija - rekao je Giuliano, koji je ispričao još jednu, još "luđu" anegdotu sa Dinom Dvorniku.

- Kada mi je bio Psihomodo pop u emisiji, (Davor) Gobac mi je pričao. Njih dvojica (Gobac i Dvornik) su dva dana bili napolju i onda su, napokon, otišli kod Gopca kući. Gobac slika i Dino uleti u kuću i kaže: "Aaaa, Cedevita!" I popije na eks. A ono je bila razmućena boja gde Gobac kistove prao - rekao je Guliano.

Pogledajte snimak:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vj

    18. jun 2022 | 15:39

    Имао сам прилику да га упознам давне 90 те на легендарном Тритону, сјајан лик ,мада је тад био само на вискију

  • Alex 06

    18. jun 2022 | 13:32

    Na žalost , narkoman..

  • Mare

    18. jun 2022 | 23:17

    Jedino je Dino od vas croasana vredeo jer je bio iznad vasih kompleksa.Zato ga Srbija ceni,bio je u svom svetu izuzetan muzicar bez mrznje.I ovaj kada prica o njemu da stoji mirno.Slava mu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA