Maestralan koncert Šerbedžije u Botaničkoj bašti: Pljuštale emocije, pesme posvetio Đokoviću, Balaševiću...

Bilo je to veče za nezaborav

  • 3
Rade Šerbeždija i Zapadni kolodvor, koncert u Botaničkoj bašti "Jevremovac" u Beogradu

Foto: A.K./ATAImages

Rade Šerbedžija i njegov impresivni orkestar Zapadni kolodvor održao je još jedan koncert za pamćenje pred beogradskom publikom, koji je upriličen u Botaničkoj bašti "Jevremovac" u okviru "Gardes Session" događaja koji organizuje CEBEF.

Veliki broj ljudi  he došao je da sluša ove sjajne umetnike, među kojima su bili i patrijarh Porfirije, Dijana i Srđan Đoković, poznati fotograf Brajan Rašić i mnogi drugi. I oni koji su prvi put došli da pogledaju ovaj nastup imali su i šta da vide.

Koncert je počeo negde od 20:15 kada se Rade Šerbedžija sa svojim Zapadnim kolodvorom, koji su nagrađeni odmah aplauzom. Poznati glumac i muzičar odmah se "bacio na posao" i izrecitovao stihove Branka Miljkovića, a onda zapevao pesmu "Vrijeme je, draga, vrijeme je".

- Dobro veče, gardineri - rekao je dobro raspoloženi Šerbedžija, potom nastavio dalje.

Ređale su se pesme kao što su "Barbara", "Koje boje maka", "Panonske trešnje"...

Šerbedžija se tokom koncerta prisetio i anegdote sa Arsenom Dedićem, kojeg je više puta pominjao tokom koncerta. Rade je ispričao kako ga je legendarni kantautor poslao na jedno takmičenje. Šerbedžija je, prema njegovim rečima, tamo osvojio drugo mesto, te je odmah pohitao prema Dediću da mu se pohvalio. Kada mu je Šerbedžija rekao da je osvojio drugo mesta, Arsen mu je rekao: "Samo."

Publika se nasmejala i aplaudirala nakon ove ispričane priče. Šerbedžija se prisetio još jednog velikog umetnika, Kemala Montena, te je zapevo pesmu "Ni u tvom srcu" (duet koji je Šerbedžija svojevremeno snimio sa Montenom). Radetu je u izvođenju ove numere pomogao sjajni violinista Antun Stašić, koji je pokazao da ima i perfektan vokal.

Rade Šerbeždija i Zapadni kolodvor, koncert u Botaničkoj bašti

Foto: A.K./ATAImages

Šerbedžija je na koncertu imao i goste. To su bile majka i ćerka Nina i Katarina, koje je Rade čuo kako nastupaju u Skadarliji, tačnije Bajlonijevoj pijaci u Beogradu, i koje su ga oduševile. Takođe, bila je i tu mlada violinistkinja Jovana, koja je pokazala da impresivno svira svoj instrument. Ove dame oduševile su publiku i dobili aplauz.

Rade se vratio na scenu, pa je ispričao i anegdotu iz Londona, kada je sreo jednu gospođu sa ovih prostora. Ona ga na prvi pogled nije prepoznala. Rade joj je rekao da je glumac iz Slovenije, na šta se ona razočarala. Gospođa mu je potom poručila da liči na Radeta, a na kraju je shvatila da je to na kraju Šerbedžija. Glumac je u tom trenutku bio sa svojom decom, a žena je rekla: "Pa zar jedan Šerbedžija čuva tuđu decu, šta su nam uradili."

Cela priča je nasmejala publiku, a to je bila uvertira za pesmu "Pismo iz Londona", koja je posvećena legendarnom Đorđu Balaševiću.

Šerbedžija je u više navrata silazio sa scene, te je prilazio publici i pevao. Recitovao je i Disa, podsetio na splitski list Feral Tribjun, i pozdravio Borisa Dežulovića (koji je pisao za Feral Tribjun), koji je bio na koncertu u Botaničkoj bašti.

Naravno, Rade je pevao i svoj hit "Meni se dušo od tebe ne rastaje", kasnije i "Čekaj me", "Eto pjesma" (za koji je tekst napisao član Parnog Valjka Husein Hasanefendić Hus) i mnoge druge. Umetnika je sve vreme izvrsno pratio fantastični bend Zapadni kolodvor, koji čine Antun Stašić, Mario Igrec, Marjan Krajna i drugi.

 

Jednu pesmu je Šerbedžija posvetio Novaku Đoković. U pitanju je kompozicija koju je Rade sredinom devedesetih napisao u Londonu zajedno sa Zlatkom Arslanagićem.

- On je naš svetionik - rekao je Rade Šerbedžija za Novaka.

Pevao je Šerbedžija i veliki hit Miša Kovača "Ostala si uvjek ista", zatim pesmu "Povratak ratnika" koju je početkom devedesetih u Ljubljani napisao sa suprugom Lenkom, kao i "Ne okreći se, sine", koji je posvetio sinu Danilu.

Rade i Zapadni kolodvor se poklonio publici, ali to nije bilo sve. 

- Imam bis za vas - rekao je Šerbedžija.

Naravno, izveo sa velikom emocijom nezaboravnu numeru "Ne daj se, Ines". Posle toga, Radetu su se na sceni pridružili Dejan Petrović i njego Big band. Šerbedžija je zajedno sa njima izveo "Stani, stani, Ibar vodo".

Rade Šerbeždija i Zapadni kolodvor, koncert u Botaničkoj bašti

Foto: A.K./ATAImages

Emocije su prštale, a Rade je opet sišao sa scene i pridružio se publici. Na samom kraju, Dejan Petrović i Big Bend zasvirali su svoje instrumente i podigli publiku na noge.

To je bio i kraj koncerta, a Rade Šebedžija, Zapadni kolodvor, kao i svi koji su učestvovali na ovom nastupu dobili su aplauz uz stajaće ovacije.

Bilo je to veče za nezaborav, nema šta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA