≫ 

Fleš mob i iznenadni koncert u vozu: Iznenađenje za putnike Sokola na Svetski dan muzike

Svetski dan muzike obeležava se manifestacijama na brojnim lokacijama i u Beogradu i u Novom Sadu

  • 0

Povodom Svetskog dana muzike, 21. juna, Srbija voz i Vojvođanski simfonijski orkestar priredili su danas putnicima brzog voza ,,Soko“ nesvakidašnje iznenađenje: mini-koncert tokom putovanja!

Sastav od dvanaest muzičara uživo je izveo nekoliko kompozicija i omogućio putnicima da uživaju u omiljenim delima klasične muzike tokom vožnje od Novog Sada do Beograda, kroz popularni „fleš mob“.

Roman Bugar, direktor Vojvođanskog simfonijskog orkestra, podsetio je da Svetski dan muzike okuplja muzičare, profesionalce i amatere, ističe širinu i raznolikost muzičkih praksi, kao i različite muzičke žanrove.

- Кoncerti se ovog dana održavaju na ulicama, trgovima, parkovima, dvorištima i drugim javnim mestima koja okupljaju veliki broj ljudi, ali ovo je prvi put da nastupamo u vozu. Verujem da je ovo originalan način da nakon uspešne koncertne sezone proslavimo ovaj praznik zajedno sa građanima - dodao je Bugar.

Novi direktor Srbija voza Ivan Bulajić istakao je da je koncert još jedan način zbližavanja dva grada.

- Svetski dan muzike obeležava se manifestacijama na brojnim lokacijama i u Beogradu i u Novom Sadu, a mi smo odlučili da otvorimo jedan potpuno neočekivani prostor za uživanje u muzici – brzi voz koji povezuje ova dva grada. Zahvaljujemo se našim gostima iz Vojvođanskog simfonijskog orkestra koji naš voz Soko pretvorili u simfoniju u pokretu i pomogli nam da novom emocijom još više zbližimo Novi Sad i Beograd i da zajedno kreiramo nove i lepe uspomene na putovanja železnicom - izjavio je Bulajić.

Svetski dan muzike obeležava se na simboličan datum, 21. juna - prvog dana leta. Кao praznik je uspostavljen 1982. godine u Francuskoj, a danas je međunarodni muzički događaj koji se slavi u više od 120 zemalja sveta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA