≫ 

Frontmen grupe Green Day opsovao Ameriku i najavio da će se odreći državljanstva te zemlje

Sve zbog ukidanja prava na abortus ženama u Americi

  • 0
Billie Joe Armstrong pevač Green Day Foto: Profimedia/SplashNews.com

Frontmen grupe Green Day Bili Džo Armstrong rekao je na nastupu u Londonu da će se odreći američkog državljanstva, sve zbog nedavne odluke da se u Americi zabrani pravo ženama na abortus.

- Je*eš Ameriku. Je*eno se odričem svog državljanstva. Je*eno dolazim ovde - rekao je Armstrong dok je bio na sceni na londonskom stadionu u petak uveče (24. juna) i dodao:

- Ima previše je*enih gluposti na svetu da bi se vratili na taj jadni je*eni izgovor za državu. Oh, ne šalim se. Dobićete mnogo od mene u narednim danima - rekao je roker, prenosi NME.

Bili Džo Armstrong je jedan od mnogih umetnika koji su progovorili poslednjih dana nakon poništavanja presude Ro protiv Vejda, značajne presude iz 1973. godine koja štiti pravo osobe da bezbedno prekine trudnoću u Sjedinjenim Državama.

Po prvi put u skoro pet decenija, abortus više neće biti zaštićen kao federalno pravo u Americi. Svaka država će moći pojedinačno da odluči da li će ograničiti ili zabraniti abortus.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA