Od Love Huntersa do Ritma nereda: Poznata satnica Blokstok festivala

“Blokstok od svog osnivanja podržava mlade i neafirmisane izvođače, pružajući im priliku da nastupe pred velikim auditorijumom", kaže jedan od organizatora festivala Marko Tančik.

  • 0
Blokstok festival Foto: Promo

Već više od dve decenije u Železničkom parku u Novom Sadu održava se jedan od najboljih rokenrol festivala u Novom Sadu. Ove godine posetioce BLOKSTOK festivala po prvi put očekuje dvodnevna žurka u parku 1. i 2. jula, a konačno su poznate i satnice nastupa.

“Blokstok od svog osnivanja podržava mlade i neafirmisane izvođače, pružajući im priliku da nastupe pred velikim auditorijumom. Nakon sprovedenog konkursa, odlučeno je da će Festival oba dana otvara po jedan mlad, autorski bend. Važno nam je bilo da bendovi koji se prijave na konkurs imaju svoju, autorsku muziku, da su iz Novog Sada i da nijedan član nije stariji od 30 godina, a takvih je prijava bilo jako mnogo ove godine”, kaže jedan od organizatora festivala Marko Tančik.

Tako će prvo veče Festival otvoriti bend Neon, novosadski bend koji aktivno radi već 3 godine. Zvuk grupe se zasniva na hard roku osamdesetih, sa malim primesama gotike, ali i džeza i bluza. Bend čine članovi koji već dugo sviraju u novosadskim bendovima, a ovaj bend je bio logičan sled događaja u muzičkim životima članova, jer su van benda dugogodišnji prijatelji, ali i veliki zaljubljenici u muziku.

„Blokstok, kao najvažniji novosadski festival, koji zapravo neguje alternativnu kulturu Novog Sada, ima posebno mesto u našim srcima. Svako od nas iz benda je redovno posećivao festival, a pojedini su imali tu čast i da sviraju na njemu. Pošto naš bend sad radi nekoliko godina aktivno, ali iz senke, jer nikad nije bio dobar momenat da se predstavimo, taj konkurs je naišao kao poručen. Shvatili smo da nema boljeg mesta da se pokažemo, nego na našem omiljenom festivalu“, kaže Vladimir Mijatović, član benda.

Drugo veče, Festival će otvoriti Prljava Frekvencija, bend sačinjen od pet mladića okupljenih oko iste ideje. Spremni i odlučni da svaki trenutak svog slobodnog vremena posvete stvaranju muzike. Sebe svrstavaju u korpus modernih alternativnih rokenrol sastava, izrazite energije i buntovnosti koju nesumnjivo pokazuju na nastupima.

„Razlog zašto smo se prijavili na ovogodišnji "Blokstok" je višeslojan. Svi u bendu smo takoreći deca "Blokstok-a", od malena odrasli na svirkama. Kada se ukazala prilika da pokažemo šta znamo, nismo mogli da je propustimo. Radujemo se nastupu na velikoj bini rame uz rame sa bendovima uz koje smo odrasli. Nastup na ovako kultnom festivalu za nas predstavlja ogromno ushićenje, ostvarenje dečačkih snova i bitnu priliku da se predstavimo i pokažemo šta znamo široj publici“, objašnjava Radovan Maksimović, iz Prljave frekvencije.

Headlineri su svakako kasnije tokom večeri. Kada je o prvoj večeri reč to su svakako novosadski Love huntersi, dok veče zatvara bend Atheist rap koji je na festivalu nastupio i 2018. godine. Druge večeri će Blokstok publika čuti i Grivu, ali i apsolutno regionalne zvezde Ritam nereda.

Sem toga posetioce očekuje i svojevrsni specijalitet Blokstoka, revija motorista koja se svake godine organizuje u saradnji sa „Moto unijom Vojvodine“. Ulaz se na naplaćuje na oba dana Festivala, a kompletna satnica je na društvenim mrežama Festivala.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA