≫ 

Moćan kraj Arsenala 12 uz još jedno rasprodato veče! Thievery Corporation i Goblini za kraj

Uz one već dobro upoznate sa njihovom delovanjem, sinoć su Thievery Corporation stekli i nove poklonike

  • 0
Goblini Arsenal Fest Foto: Mateja Beljan

Sinoć završeni Arsenal fest 12 u prostoru Kneževog arsenala u Kragujevcu biće zlatnim slovima upisan u istoriju ovog festivala. Odmah posle prve rasprodate večeri ikada, u petak, sutradan je usledilo još jedno, a ulaznica je ponestalo već oko 22 h!

Nakon što je Konstrakta razmrdala publiku domaćim pesmama, igla nije mogla da padne ispred Mejn stejdž uoči nastupa Thievery Corporation.

thievery corporation Foto: Love Production

U takvom ambijentu, planetarno popularnim krosover legendama nije bilo teško da čak i nadmaše ono što su učinili na istom mestu 2017. Vrelim ritmovima mamili su na njihanje kukovima, i na sve snažnije aplauze posle svake pesme.

Ovo je bio drugi put da je Thievery nastupio na Arsenalu, a šesti u Srbiji.

Energetski nabijen šou završen je, posle sat i po, pravom žurkom i na bini i u publici, uz euforično „Serbia, we love you“.

Uz one već dobro upoznate sa njihovom delovanjem, sinoć su Thievery Corporation stekli i nove poklonike.

Thievery Corporation se smatraju zaslužnim za nastanak čitavog podžanra elektronske muzike, i veoma uspešno mešaju - rege, dab, hip-hop, downtemp, indijski trip-hop i bosa novu, i upravo su zbog tog koktela žanrova izuzetna svetska atrakcija.

Program na Glavnoj bini na 12. Arsenal festu zatvorio je pank bend “Goblini” oko dva noću.

Čim su se povukli sa pozornice, dobar deo publike je pohitao ka Gardenu, da uživa u nastupu još jednog starog znanca Arsenala, Darka Rundeka i Ekipe. Prethodno, žanrovski raznovrsno zagrevanje u Zastavinoj bašti doneli su Six Pack, Crni Cerak... Na Mainu, Goblini oduševljeno poručiše „Uvek je lepo vratiti se ovde“.

Slaveći 30 godina od početka karijere, pank-rokeri su moćnom svirkom „tukli u stomak“. Počevši sa „LSD se vraća kući“, doneli su presek najboljih starih stvari, ali i iskoristili priliku da, po prvi put u Kragujevcu, uživo predstave numere sa aktuelnog, sjajnog albuma „Jednina“ – „Meso“, „Žmigavac“, „Negde pred zoru“... Kao gost, na bini im se pridružio veliki prijatelj, Kiza „Iskaz“.

Na Garden stage-u završne večeri su svirali od 20 sati do rano ujutru - hrvatski muzičar Darko Rundek & Ekipa, kao i hard rok i alternativni sastavi - “Oathbringer”, “Punkreas”, “Popečitelji”, “Crni Cerak”, “Six Pack”, “Naked”, “Smoke Mardeljano” i “Mortal Kombat”.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA